Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2021 12:36
Čas čtení 2:53
Martin Mičuda

Elektrické G či první elektromobily divize AMG a Maybach. Proč to Mercedes-Benz s elektrifikací myslí tak vážně?

Elektrické G či první elektromobily divize AMG a Maybach. Proč to Mercedes-Benz s elektrifikací myslí tak vážně?
Zdroj: Daimler
TECH MERCEDES-BENZ
Uložit Uložené

Těsně před otevřením bran veletrhu v Mnichově poznáváme zcela nové EQE, sportovní EQS a koncepty EQG a EQS SUV.

Přední představitelé značky Mercedes-Benz už dříve prohlásili, že pokud je přísné normy donutí na vybraných trzích elektrifikovat celé své portfolio, čímž se samozřejmě myslí Evropa, udělají to.

Jde o odpověď na chystané emisní normy, kterými Evropská unie dříve či později pohřbí konvenční spalovací agregáty. Zatím sice neznáme přesný termín, na stole jsou však dva scénáře – jeden hovoří o roku 2030, druhý o roku 2035.

Právě v tomto roce by mělo dojít k zákazu prodeje vozidel se spalovacím motorem v členských státech EU. Konec konvenčních motorů však může v našich končinách přijít mnohem dříve, protože Evropská komise již pilně pracuje na nové emisní normě Euro 7, která výraznou měrou sváže ruce automobilkám. Ty už nyní bojují s velmi přísnými podmínkami – od 1. ledna 2021 musí výrobci dostat průměrné emise CO2 všech svých nových vozidel pod 95 g / km.

Domů
Sdílet
Diskuse