Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2021 9:38
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Denní nárůst nakažených: V Česku přibylo 442 případů, v nemocnicích je 171 osob s covidem-19

Denní nárůst nakažených: V Česku přibylo 442 případů, v nemocnicích je 171 osob s covidem-19
Zdroj: Getty Images/TPG
NEWS
Uložit Uložené

Reprodukční číslo R stagnuje.

Během včerejšího dne bylo hygienickými stanicemi v Česku potvrzeno 442 případů nákazy koronavirem. To je pro porovnání skoro o 110 případů méně než za předchozí den a o 2 případy méně než za minulý pátek. Reprodukční číslo R, které značí, kolik lidí může jeden nakažený dále infikovat, stagnuje na hodnotě 1,13.

Doporučeno
Jak se staví české politické strany ke změně definice znásilnění? Zeptali jsme se jich, zda budou prosazovat změnu Jak se staví české politické strany ke změně definice znásilnění? Zeptali jsme se jich, zda budou prosazovat změnu 17. září 2021 16:01

V posledních týdnech narostl počet nakažených, kteří potřebují hospitalizaci. V nemocnicích se aktuálně nachází 171 lidí s covidem-19 a pomalu roste také počet vážných případů. Těch jsou nyní zhruba tři desítky. Za pátek jsou potvrzeny také dvě další oběti koronaviru. Celkově si u nás pandemie vyžádala 30 429 životů.

Podle aktuálních dat ministerstva zdravotnictví bylo v pátek vykázáno 13 738 očkování, u více než devíti tisíc osob se včera očkování dokončilo. Ukončené očkování už má v Česku dohromady skoro 5,9 milionu lidí. V posledních týdnech však rychlost očkování postupně klesá. 

Domů
Sdílet
Diskuse