Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2021 18:30
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Lego přestane propagovat svou stavebnici jako hračku pro kluky či pro holky

Lego přestane propagovat svou stavebnici jako hračku pro kluky či pro holky
Zdroj: Unsplash/Carson Arias/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Společnost chce zbortit stereotypy týkající se hraček jen pro jedno pohlaví.

Společnost vyrábějící stavebnice Lego už nebude rozdělovat své produkty jako hračky pro kluky nebo pro holky. Tímto krokem chce zbořit stereotypy, které v dětských hrách panují. Podle společnosti se změna týká jenom propagace produktů, jednotlivé stavebnice zůstanou beze změny. Informoval o tom server Aktuálně.

Doporučeno
Kanye West prodává ranč ve Wyomingu za 11 milionů dolarů. Nemovitost byla v minulosti zdrojem konfliktu s Kim Kardashian Kanye West prodává ranč ve Wyomingu za 11 milionů dolarů. Nemovitost byla v minulosti zdrojem konfliktu s Kim Kardashian 12. října 2021 13:49

Většina lidí rozděluje hračky podle toho, jestli jsou určeny pro kluky, anebo pro holky. Rodiče podle takto zažitých stereotypů nakupují svým dětem hračky. To alespoň tvrdí výzkum společnosti Lego, který proběhl mezi sedmi tisíci rodičů dětí ve věku 6–14 let. Výrobce stavebnice se rozhodl, že takové stereotypy přestane propagovat a rozhodl se své hračky nepropagovat jako určené jen pro jedno pohlaví. 

Domů
Sdílet
Diskuse