Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
30. října 2021 v 12:30
Čas čtení 7:35
Jakub Paulík

Jay Cutler: „fandí“ mu The Rock a miluje psy, u kterých hledá útočiště. Čtyřnásobný Mr. Olympia a pokořitel Ronnieho Colemana

Jay Cutler: „fandí“ mu The Rock a miluje psy, u kterých hledá útočiště. Čtyřnásobný Mr. Olympia a pokořitel Ronnieho Colemana
Zdroj: Wikimedia/Flickr/Morten Skovgaard
SPORT
Uložit Uložené

Dlouhá léta byl na Mr. Olympia číslem dva. Díky tvrdé dřině nakonec zdolal obřího Ronnieho Colemana.

Na střední škole byl netradičním příkladem „nerda“, který stále chodil na párty a randil s dívkou starší o tři roky. Zábavu, na které bylo asi 600 teenagerů, jim musela přijít rozpustit policie. I takové bylo mládí kulturisty Jaya Cutlera, který dokázal porazit legendárního Ronnieho Colemana.

V těžkých časech se rád obklopuje psy, kteří ho dokážou pochopit nejednou snad lépe než lidé. Na pohled vypadá jako pořádně tvrdý chlap, ale při čtení dojemné knihy si prý dokáže i poplakat.

V tomto článku si přečteš:
  • Proč v mládí nenáviděl bratry a otce.
  • Jak si dokázal vypracovat tělo i bez posilovny.
  • Jak reagoval po trpké prohře s Dexterem Jacksonem.
  • Proč měl problémy s policií.
  • Jak se dívá na Ronnieho Colemana a Arnolda Schwarzeneggera.

Miloval párty s děvčaty, tvrdá práce mu smrděla

Jay Cutler vyrůstal v americkém městě Sterling společně se šesti sourozenci (na fotografii níže), z nichž byl nejmladší. Od 11 let si přivydělával manuální prací v rodinném byznysu a na jeho fotkách z teenagerských dob je vidět, že v důsledku fyzicky namáhavé práce měl už ve velmi mladém věku vypracovanou postavu. Mnoho lidí z jeho okolí si myslelo, že navštěvuje posilovnu, do které ale poprvé zavítal až jako osmnáctiletý.

„Jako 11letý jsem začal pracovat pro své tři bratry v betonárně. Práce v rodinném podniku mi umožnila nejen vydělat si skvělé peníze, ale také poznat opodstatnění pracovní morálky a toho, jak se k něčemu dopracovat,“ cituje slova Jaya Cutlera web Greatest Physiques. 

Za své pozdější úspěchy často děkoval otci, který do jeho hlavy vtloukl zodpovědnost a poctivý přístup k práci. Vždy mu zdůrazňoval, že práce musí být na prvním místě. Jay Cutler proto přistupoval k povinnostem jinak než mnozí mladí lidé v jeho věku. Dokázal se nastavit na mentalitu, která mu v jeho sportovní kariéře výrazně pomohla.

Jako teenager ale tvrdou makačku nesnášel a její pozitiva dokázal ocenit až v dospělosti. Podle vlastních slov byl vždy trochu introvert a nechtělo se mu socializovat s lidmi. Na střední škole se však utrhl ze řetězu, začal být mezi vrstevníky populární a užíval si neustálou zábavu. V jednom z videí na svém youtubovém kanálu se pochlubil, že když mu bylo 14, randil se 17letou dívkou.

„Stále jsme chodili na párty. Na střední škole jsem se zajímal jen o dívky a zábavu. A svého otce a bratry jsem nenáviděl. Měl jsem kocovinu a řekli mi, že musím vstávat a jít v šest hodin do práce,“ popisuje své mládí Cutler.

Prozradil také, že jednou uspořádal párty, které se zúčastnila polovina školy — přibližně 600 mladých lidí. Když jednou přišli jednu z takových párty zarazit policisté, Cutlerovi kamarádi jim pomočili auta. Kromě toho neváhal porušovat zákony tím, že ve 14 letech řídil auto bez řidičského průkazu, přičemž jej chytila ​​policie.

Posilování se začal na amatérské úrovni věnovat jako 18letý, ale v kombinaci s neustálým pitím alkoholu a se špatnou stravou by se příliš daleko nedostal. Musel se tedy rozhodnout, kterou cestu si vybere.

Jay Cutler
Zdroj: Youtube/Mark Bell – Super Training Gym

Tehdejší partner jeho sestry sbíral bodybuildingové magazíny a při pohledu na vypracované kulturisty si Jay Cutler řekl, že místo párty upřednostní posilovnu.

„Svalnatou postavu jsem měl už z práce v rodinném podniku s betonem, tak jsem se rozhodl, že to chci posunout trochu dál a zkusím vypadat jako chlapi z časopisů,“ řekl v interview pro Muscle & Fitness.

Na střední škole se Cutler poznal i se svojí pozdější manželkou Kerry, kterou si vzal v roce 1998. Ta ho v jeho sportovní kariéře od začátku podporovala a dokonce začala společně s ním cvičit v posilovně.

Velký muž s křehkým srdcem plným lásky ke psům

Po střední škole si podal přihlášku k Quinsigamond Community College, kde v roce 1993 získal titul z trestního práva a plánoval se zaměstnat jako dozorce ve vězení, uvádí web Greatest Physiques. Se svou vypracovanou postavou by si určitě uměl získat u některých trestanců respekt, ale Cutlerovy kroky nakonec vedly ke kariéře bodybuildera.

Ve stejném roce se Cutler zúčastnil první soutěže s názvem NPC Iron Bodies Invitational Show. Mladý dvacátník na soutěži sklidil své úvodní úspěchy převálcováním všech soupeřů. Když bylo Cutlerovi pouhých 23 let, dostal profesionální kartu, čímž získal vstupenku do světa elitních kulturistů.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 25. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč

Co se dozvíš po odemčení?

  • Proč se cítí lépe ve společnosti psů než lidí.
  • Při čtení které knihy plakal.
  • Co řekl Ronnie Coleman k tomu, že ho porazil Jay Cutler.
  • Jak vypadá jeho soukromé domácí kino a které filmy má nejraději.
  • Jak v posilovně narazil na The Rocka, který je jeho fanoušek.
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 105339 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk nebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse