Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
30. října 2021 9:28
Čas čtení 2:29

Toto jsou nejlepší cestovatelské destinace pro rok 2022 podle Lonely Planet. Připrav se, je čas využít nahromaděné dny dovolené

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Toto jsou nejlepší cestovatelské destinace pro rok 2022 podle Lonely Planet. Připrav se, je čas využít nahromaděné dny dovolené
Zdroj: Unsplash/Daniel Frank/na voľné použitie

Lonely Planet vyzdvihuje 10 měst, 10 regionů a 10 zemí, které příští rok prostě musíš navštívit.

Snad nejprestižnější a nejznámější kniha plná tipů pro cestovatele vychází s novou edicí. Na seznamu top destinací pro rok 2022 od Lonely Planet najdeš vše: horké písečné duny, průzračně čistou vodu, exotické safari nebo i evropské země, které stojí za objevení.

Podle CNN by mohl být rok 2022 přelomovým, a nastal čas nahromaděné dny dovolené využít na jedinečný zážitek. Redakce CNN zveřejnila některé detaily z knihy: Lonely Planet vyzdvihuje 10 měst, 10 regionů a 10 zemí, které příští rok podle autorů prostě musíš navštívit.

Top 10 zemí

Na desátém místě je Egypt, domov pyramid v Gíze. Na seznam divů světa se nedostaly náhodou, některé z nich totiž archeologové objevují dodnes. Už když budeš na africkém kontinentu, můžeš navštívit i Malawi, zemi na 9. místě v žebříčku Lonely Planet.

egypt, cestovanie
Zdroj: Unsplash/Omar Elsharawy/na voľné použitie

Malinký stát obvykle zastíní známější a větší sousedé jako Mosambik či Tanzanie, připomíná CNN. Ale výhodu přináší možná právě v tom, že není tak přeplněný turisty. Nabízí jedno z největších jezer na světě, exotické safari a vše, co patří k dovolené na jihu Afriky, ale za zlomek ceny.

Na osmém místě je Nepál, ale nejen díky nejvyššímu vrcholu světa. Pokud nemáš chuť lézt na hory, pořád máš co v jihoasijské zemi objevovat. V provincii Mustang můžeš objevit pouštní duny, strávit čas s místními obyvateli a vyzkoušet si také gastronomii.

Nepál, Mustang
Zdroj: Unsplash/kabita Darlami/na voľné použitie

Omán se probojoval do top desítky na úctyhodné sedmé místo, a nabízí něco pro každého: okouzlující fjordy, dvoutisícovky na pozadí (které můžeš i zdolat), či rozsáhlou poušť, která spojuje zemi s Yemenem, Saúdskou Arábií a Spojenými arabskými emiráty.

Domů
Sdílet
Diskuse