Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2021 13:02
Čas čtení 1:36
Tímea Krauszová

Desítky mladých mužů přiznaly, že už někoho v životě znásilnily nebo se o to pokusily

Desítky mladých mužů přiznaly, že už někoho v životě znásilnily nebo se o to pokusily
Zdroj: Pexels/Anete Lusina/volně k užití/ilustrační fotografie
NEWS
Uložit Uložené

Průzkum univerzity v britském Kentu odhaluje, že více než 10 % studentů už někomu ublížilo.

Desítky mužů se v britském průzkumu přiznaly k tomu, že spáchaly sexuální trestný čin: znásilnily, pokusily se znásilnit nebo donutily partnerku či partnera k sexuálnímu aktu, který nechtěly. Mezi 500 respondenty více než desetina přiznala, že v minulosti někoho sexuálně zneužila – a někteří z nich i opakovaně.

Doporučeno
Nelu v roce 2017 napadl a znásilnil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu, protože nevěřila, že bude líp (Rozhovor) Nelu v roce 2017 napadl a znásilnil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu, protože nevěřila, že bude líp (Rozhovor) 24. srpna 2021 12:19

Jedinečný britský průzkum tak ukazuje, že vzdělání a také různé mýty, kterým zejména muži věří, v kombinaci s agresivitou a negativními postoji vůči ženám vedou k sexuálnímu násilí, uvádí Vice. Mezi oběťmi byly převážně ženy, ale někteří respondenti ublížili i mužům. 

Domů
Sdílet
Diskuse