Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2021 12:19
Čas čtení 7:37
Tereza Šnajdrová

Nelu v roce 2017 napadl a znásilnil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu, protože nevěřila, že bude líp (Rozhovor)

Nelu v roce 2017 napadl a znásilnil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu, protože nevěřila, že bude líp (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Nely Moravcové
REFRESHER
Uložit Uložené

S Nelou Moravcovou o znásilnění, k němuž došlo v roce 2017 a následné terapii.

Nela Moravcová byla dívka jako každá jiná a ani ve snu by ji nenapadlo, že se její život otočí o 180 stupňů. V roce 2017 na ni z ničeho nic zazvonil soused, přiložil ji nůž na krk a odvlekl ji do svého bytu, kde ji zhruba dvě hodiny brutálně znásilňoval

V době, kdy mě znásilňoval pěstí do obou intimních otvorů, kde jsem měla i řezné rány nožem, kdy mě mlátil a škrtil hlava nehlava, tak jsem si stále opakovala ‚Nelo, ještě ne… ještě nemůžeš odejít, ještě jsi tu nesplnila vše, co potřebuješ,“ říká Nela.

Málokdo z nás si dokáže představit, jakým peklem si Nela prošla a o dva roky později se rozhodla svůj život ukončit skokem z okna. Pád ze čtvrtého patra nakonec přežila, skončila na invalidním vozíku a nyní o svém osudu začala mluvit i na veřejnosti. REFRESHER se proto s Nelou spojil a přinášíme ti rozhovor, v němž se dozvíš vše o tom, co si mladá dívka z Prahy prožila.

Doporučeno
Jiřina Kočí se stala obětí sexuálního zneužívání knězem. Velmi hrubé sexuální praktiky snášela bezmála tři roky (Rozhovor) Jiřina Kočí se stala obětí sexuálního zneužívání knězem. Velmi hrubé sexuální praktiky snášela bezmála tři roky (Rozhovor) 2. července 2021 14:42

Před pár dny snad všechny sociální sítě zahltil tvůj životní příběh. V roce 2017 tě znásilnil soused a život se ti otočil o 180 stupňů. Proč ses o tom nyní rozhodla promluvit?

Už jsem to nějak zpracovala sama v sobě, překonala jsem vnitřní bolest a přišlo mi, že nastal správný čas, abych o tom i veřejně promluvila. O takových věcech by se mělo mluvit, lidé by o nich měli vědět, stále je to nezpracované téma, o němž se ve společnosti příliš nemluví a vím, že nejsem jediná, komu se stalo něco podobného a je opravdu těžké o tom mluvit.

Nela Moravcová
Zdroj: se souhlasem Nely Moravcové

Když jsem si k němu chodila prát prádlo, tak jsem cítila, že je Meindl zvláštní, nehledal si vztah, aby mohl něco budovat, ale hledal si svoje oběti.

Co incidentu přecházelo? Cítila jsi, že s tvým sousedem není něco v pořádku?

Útočník bydlel u mého souseda, u kterého se často střídali různí lidé, což mu nedávám za vinu, je to velmi hodný člověk, empatický a pouze se snažil pomoci jiným, které u sebe nechával zdarma bydlet. Když jsem si k němu chodila prát prádlo, tak jsem cítila, že je Meindl zvláštní, nehledal si vztah, aby mohl něco budovat, ale hledal si svoje oběti.

Pak jednoho dne zazvonil na váš byt, odvlekl tě k němu a došlo ke znásilnění?

Ano.

Doporučeno
Zakladatelka projektu To po tom: Oběti nejčastěji popisují deprese, úzkosti a někteří i posttraumatickou stresovou poruchu Zakladatelka projektu To po tom: Oběti nejčastěji popisují deprese, úzkosti a někteří i posttraumatickou stresovou poruchu 16. prosince 2020 14:48

Jak dlouho jsi byla uvězněná v jeho bytě?

Počítám, že to mohly být dvě hodiny. Moc jsem o čase neměla ponětí, ale podle toho, co mi říkal, jak během toho telefonoval a sdílel statusy na Facebooku, usuzuji, že to byly dvě hodiny.

Slyšel, že se něco děje, že se z bytu pod ním ozývají divné zvuky, které zpočátku zněly, jako by tam bylo nějaké zvíře, poté jako soulož, a nakonec slyšel i slovo „pomoc

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102394 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co cítí k muži, který ji napadl
  • Co jí pomohlo se se znásilněním vyrovnat
  • Proč se rozhodla ukončit svůj život
  • Proč má teď její život happy end
Domů
Sdílet
Diskuse