Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2021 16:23
Čas čtení 1:27
Radim Šlechta

Miloš Zeman bude přeložen na standardní lůžko

Miloš Zeman bude přeložen na standardní lůžko
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident republiky se v pondělí přesune na standardní lůžko. Bude také moci přijímat návštěvy, ovšem pouze v omezené míře.

Prezident republiky Miloš Zeman se z aktuálního akutního lůžka dostane na lůžko standardní péče na standardním oddělení. Mělo by se tak stát v pondělí 15. listopadu. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka to dnes Ústřední vojenská nemocnice sdělila Kanceláři prezidenta republiky. Informoval o tom na svém Twitteru. 

Od pondělí zároveň Miloš Zeman bude moci přijímat návštěvy, ač jen v omezené míře. Mezi lidi, které prezident bude moci přijímat se řadí především ústavní činitelé. Na příští týden ale prezident podle žádné naplánované schůzky nemá. „O této nové skutečnosti byl obratem informován předseda ODS a budoucí premiér Petr Fiala. Teď bude vznikat plán setkání pana prezidenta tak, aby vše probíhalo podle ústavních pravidel a aby došlo k rychlému vývoji situace,“ řekl mluvčí Českému rozhlasu.

Petra Fialu pověřil Miloš Zeman sestavením nové vlády v úterý. Předseda ODS to oznámil na Twitteru. Setkat se měl také se současným premiérem Andrejem Babišem, který měl do jeho rukou složit demisi úřadující vlády. Babiš se ale dnes pro Seznam zprávy vyjádřil, že ji podá písemně. „Kdy, to se musíte zeptat ve Sněmovně a pošlu to písemně,“ uvedl Andrej Babiš.

Prezident Zeman je v nemocnici již od 10. října. Záchranka jej tam převezla během setkání s ministerským předsedou Babišem den po volbách. Hrad o jeho zdravotním stavu dlouho mlčel. Jeho ošetřující lékař později uvedl, že se do nemocnice vrátil kvůli komplikacím, provázejícím chronické onemocnění.

Doporučeno
Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“ Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“ 8. března 2023 21:30

Začátkem listopadu jeho zdravotní stav okomentoval také kardiochirurg a člen lékařského konzilia Pavel Pafko. Podle něj prezident trpí jaterním onemocněním. Naznačil, že by se mohlo jednat o cirhózu jater. „Pokud nedojde k vážné změně zdravotního stavu či už pozitivní nebo negativní, tak lze předpokládat, že pan prezident si vyžádá nemocniční péči na další tři až čtyři neděle,“ uvedl 5. listopadu Pafko.

Domů
Sdílet
Diskuse