Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2021 19:43
Čas čtení 1:08
Ilona Hobzová

Miloš Zeman má zavedenou vyživovací sondu, řekl Pavel Pafko. Potvrdil jaterní onemocnění

Miloš Zeman má zavedenou vyživovací sondu, řekl Pavel Pafko. Potvrdil jaterní onemocnění
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Známý lékař potvrdil, že prezident trpí chronickým jaterním onemocněním.

Miloš Zeman má do žaludku zavedenou vyživovací sondu. Serveru iROZHLAS.cz to potvrdil kardiochirurg a člen lékařského konzilia Pavel Pafko. Jak dlouho ji bude potřebovat, závisí také na tom, zda bude schopen dodržovat životosprávu. Zdroje serveru blízké Hradu dokonce tvrdí, že umělou výživu bude mít trvale.

Miloš Zeman v pátečním rozhovoru pro Frekvenci 1 uvedl, že se cítí  naprosto normálně. Vyjádření Pavla Pafka pro server iROZHLAS.cz ale prezidentova slova mírní. „Pan prezident má momentálně PEG (perkutánní endoskopická gastrostomie, tedy umělý vstup do žaludku pro podání výživy, pozn. red.). Bylo to velmi rozumné, že mu sondu zavedli,“ řekl serveru Pafko.

Jeho slova potvrdil i další člen konzilia, který si nepřál být jmenován: „Laboratorní hodnoty svědčily o tom, že ho je potřeba ho živit, proto se mu zavedla gastronomická výživa.“ Pro Radiožurnál Pafko potvrdil, že prezident trpí chronickým jaterním onemocněním a naznačil, že jde o cirhózu.

Domů
Sdílet
Diskuse