Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2021 10:16
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Zpřísnění opatření? Budoucí vláda se zatím nerozhodla, jaké restrikce budou platit

Zpřísnění opatření? Budoucí vláda se zatím nerozhodla, jaké restrikce budou platit
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle Vojtěcha se čeká na písemné vyjádření Anticovid týmu.

V reakci na prudký nárůst počtu nově nakažených ministerstvo zdravotnictví s Anticovid týmem koalice SPOLU jednalo o dalším zpřísnění protipandemických opatření. O jednoznačných výsledcích se však zatím nerozhodlo, uvedl končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na tiskové konferenci.

V posledních dnech se spekulovalo o tom, že se Česko vydá cestou po vzoru sousedního Rakouska, takže by se lidé již nemohli prokazovat negativním antigenním a PCR testem. To ale Vojtěch nechtěl komentovat. Podle něj se nyní čeká na písemné stanovisko Anticovid týmu, které by mělo přijít nejpozději do zítřka.

„Bylo vidět, že názory jsou různé, a je třeba dát čas Anticovid týmu, aby si celou záležitost ještě probral. Teď nemá smysl dělat prohlášení předtím, než bude konsenzus,“ uvedl Vojtěch. To, jak by mohly být další restrikce nastaveny, komentovat nechtěl. 

Doporučeno
Testování ve školách proběhne 22. a 29. listopadu. Vláda jedná o dalších opatřeních Testování ve školách proběhne 22. a 29. listopadu. Vláda jedná o dalších opatřeních 12. listopadu 2021 8:49

Ministr školství Robert Plaga v pátek ráno informoval o tom, že 22. a 29. listopadu proběhne na všech základních a středních školách po České republice plošné testování antigenními testy.

Hygienické stanice ve čtvrtek potvrdily nákazu koronavirem u 10 395 osob. V nemocnicách je aktuálně hospitalizováno 3557 pacientů, z toho 501 osob je ve vážném stavu. Se situací v nemocnicích budou od pondělí pomáhat čtyři desítky vojáků.

Doporučeno
Která vakcína tě ochrání nejdéle? Nová studie zjistila, jak rychle klesá jejich účinnost Která vakcína tě ochrání nejdéle? Nová studie zjistila, jak rychle klesá jejich účinnost 11. listopadu 2021 18:53

Domů
Sdílet
Diskuse