Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2021 8:28
Čas čtení 0:58
Radim Šlechta

V Česku napadne až 10 cm mokrého sněhu. Meteorologové předběžně varují před nebezpečnými jevy

V Česku napadne až 10 cm mokrého sněhu. Meteorologové předběžně varují před nebezpečnými jevy
Zdroj: TASR/AP
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Na konci týdne se milovníci sněhu mají na co těšit. Napadnout může až 10 centimetrů sněhu, a to i v nížinách. Sněžení meteorologové očekávají především na východě území.

Na konci tohoto týdne se budeš moci těšit na nadílku sněhových vloček. Především na východě území od pátku začnou sněhové přeháňky. Sníh se ale nebude vyskytovat jenom na horách, pokryje také území s nižší nadmořskou výškou. Český hydrometeorologický ústav vydává předběžné varování před náledím a mokrým sněhem.

Doporučeno
Káva ti nechutná? Prozradíme ti, jak se během unaveného podzimu pořádně nastartovat Káva ti nechutná? Prozradíme ti, jak se během unaveného podzimu pořádně nastartovat 24. listopadu 2021 10:30

Čtvrtek se podle ČHMÚ ponese ve znamení nízké oblačnosti a mlhy. Nejvyšší denní teploty se dnes vyšplhají na 1–5 °C. Na východě republiky mohou dosáhnout až sedmi stupňů a na horách se budou pohybovat jen okolo 2 °C. Vítr bude mírný jihovýchodní až jižní 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. K večeru pak zeslábne.

Vločky se na území Česka objeví v pátek, a to především na jihovýchodě země. Na východě bude zpočátku spíš pršet. Přeháňky mají podle meteorologů ustát ve večerních hodinách. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 0 a 4 °C. Na východě území může napadnout až 10 cm mokrého sněhu.

V sobotu bude stejně jako v pátek převážně oblačno či zataženo. Zejména na východě území se objeví sníh a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi  1 a 5 °C. Vát bude slabý, mírný jižní až jihovýchodní vítr 2–6 m/s. V noci a ráno se může ojediněle tvořit náledí.

Na konci týdne v neděli bude opět spíše oblačno či zataženo. Na východě
pod 600 m můžeme očekávat déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší denní teploty se pak budou držet na nule či mírně nad ní. Maximálně se vyšplhají na 5°C.

Domů
Sdílet
Diskuse