Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 17:47
Čas čtení 1:59
Tereza Šnajdrová

Český rozhlas bude mít novou ředitelku zpravodajství, zaměstnanci se bouří. Kdo je Jitka Obzinová?

Český rozhlas bude mít novou ředitelku zpravodajství, zaměstnanci se bouří. Kdo je Jitka Obzinová?
Zdroj: TV Prima
NEWS
Uložit Uložené

Jitka Obzinová dříve působila ve vedení televize Prima, kde měla zaměstnancům nařídit, aby uprchlíky vyobrazovali jako hrozbu.

Ve středu odpoledne vyšla najevo zpráva, že Český rozhlas dělá zásadní změny ve vedení. Šéfa zpravodajství Jana Pokorného má od ledna nahradit Jitka Obzinová, s čímž ale někteří zaměstnanci nesouhlasí a bouří se na sociálních sítích. Obzinová totiž v minulosti působila ve vedení televize Prima, kde měla zaměstnancům nařizovat, aby se o uprchlících vyjadřovali jako o hrozbě a riziku, upozornil HlídacíPes.

Doporučeno
„Hřešíte a odsuzujete se do pekla“. Senátorce Adéle Šípové vyhrožují kvůli podpoře adopcí dětí stejnopohlavními páry „Hřešíte a odsuzujete se do pekla“. Senátorce Adéle Šípové vyhrožují kvůli podpoře adopcí dětí stejnopohlavními páry 15. prosince 2021 16:28

Rozhodl jsem se povolat kolegyni, která v rozhlase řadu let odpracovala. Od 1. ledna 2022 se ředitelkou zpravodajství ČRo stane Jitka Obzinová,“ oznámil dnes na zasedání Rady Českého rozhlasu ředitel René Zavoral. Obzinová tak nahradí Jana Pokorného, který však z ČRo neodchází, a i nadále zůstane jeho součástí. „O jeho služby stojím jak já, tak kolegyně Obzinová,“ dodal Zavoral.

Domů
Sdílet
Diskuse