Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2021 11:49
Čas čtení 0:44
Ivan Koribanič

VIDEO: Neuvěřitelný závěr zápasu v NBA. Hráč New Orleans rozhodl o vítězství vteřinu před koncem hodem přes celé hřiště.

VIDEO: Neuvěřitelný závěr zápasu v NBA. Hráč New Orleans rozhodl o vítězství vteřinu před koncem hodem přes celé hřiště.
Zdroj: Youtube.com/NBAHighlights/reprofoto
SPORT BASKETBAL NBA
Uložit Uložené

Méně než dvě vteřiny před vítězným hodem se domácí Oklahomě podařilo vyrovnat na průběžných 110:110.

Noční zápas NBA mezi Oklahoma City Thunder a New Orleans Pelicans byl zároveň soubojem dvou posledních týmů v rámci svých divizí. I tento fakt naznačoval, že pro diváky nepůjde o herně atraktivní duel.

Opak je ale pravdou. Zápas neměl během všech čtvrtin jednoznačného vítěze. V prvních dvou zvítězila rozdílem čtyř a dvou bodů Oklahoma, poslední dvě čtvrtiny zase New Orleans. Přičemž právě poslední čtvrtina a zejména její závěr zvedl ze židle nejednoho diváka.

Jen necelé tři sekundy před koncem se hráčům Oklahomy podařilo tříbodovým košem vyrovnat na 110:110. Do konce už zbývala pouze 1 sekunda a 4 setiny. Přestože jde o krátký časový úsek, hráči New Orleans dokázali, že během něj lze například rozhodnout o vítězství hodem téměř přes celé hřiště.


Důležitým pravidlem je, že i když míč spadne do koše po vypršení času, počítá se jako platný. Rozhodujícím faktorem v tomto případě je, že míče se v té době už nesmí dotýkat žádný hráč.

V rámci konferencí, které jsou rozděleny na západní a východní jsou první Golden State Warriors a Brooklyn Nets. Titul z minulé sezóny hájí Milwaukee Bucks, který je na druhém místě za Brooklynem Nets.

Domů
Sdílet
Diskuse