Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. ledna 2022 7:57
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: Čísla rostou, v úterý přibylo 12 366 nakažených

KORONAVIRUS: Čísla rostou, v úterý přibylo 12 366 nakažených
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Shrnujeme aktuální epidemiologickou situaci.

V České republice přibylo za úterý 12 366 nových případů nákazy koronavirem. To je přibližně o 2 tisíce více než minulý týden v úterý a asi o 3 tisíce více než v úterý před čtrnácti dny. Stouplo také incidenční číslo, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za poslední týden. V současnosti je na úrovni 440. Vyplývá to z dat uvedených na webu Ministerstva zdravotnictví.

Doporučeno
Vydali jsme se po stopách teenagerské bandy z Miloslavova: v areálu družstva útočí pravidelně, bývalý člen nám popsal, jak fungují Vydali jsme se po stopách teenagerské bandy z Miloslavova: v areálu družstva útočí pravidelně, bývalý člen nám popsal, jak fungují 8. ledna 2022 9:30

Od počátku epidemie se koronavirem nakazilo více než 2,5 milionu Čechů a Češek. V souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo 36 772 lidí. Narostl také počet nakažených lidí v rizikové skupině nad 65 let. Za včerejšek testy odhalily 556 nakažených seniorů. Ke včerejšku leželo v nemocnicích 2216 osob, ve vážném stavu je jich 407. 

Varianta omikron poprvé převládla již v neděli. Nejvíce se koronavirus šíří v Praze. Na 100 tisíc obyvatel zde za poslední týden přibylo 835 případů nákazy koronavirem. Naopak nejlépe si v epidemiologické situaci vede kraj Vysočina, kde je incidenční číslo na úrovni 287 infikovaných jedinců na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní.

Své očkování již ukončilo přes 6,7 milionů osob. Podle nových dat za úterý přibylo dalších 6 tisíc lidí s ukončeným očkováním. Rozrostly se i řady osob s třetí posilující dávkou, kterou v úterý dostalo dalších 70 148 lidí. Celkově už posilující dávku obdržely více než 3 miliony osob.

Domů
Sdílet
Diskuse