Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2022 17:16
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

Policie pátrá po pytlákovi z Plzeňska. Zastřelené zvěři uřezal hlavu a tělo pohodil

Policie pátrá po pytlákovi z Plzeňska. Zastřelené zvěři uřezal hlavu a tělo pohodil
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Pytlákovo řádění bylo zaznamenáno především u obcí Chříč, Dražeň a Plasy. Policie prosí o pomoc.

Plzeňští kriminalisté pátrají po pytlákovi, který koncem minulého roku u obcí Chříč, Dražeň a Plasy nelegálně lovil vysokou zvěř. Pachatel na nebohá zvířata pravděpodobně střílel z auta a následně jim uřízl hlavu, kterou si odnesl a tělo ponechal na místě činu. Pokud jsi pytláka někde zahlédl, neváhej a kontaktuj Policii ČR.

Doporučeno
„Jako malé děcko, kterému rozkopali hračky.“ Hlasování o důvěře vládě se neobešlo bez urážek „Jako malé děcko, kterému rozkopali hračky.“ Hlasování o důvěře vládě se neobešlo bez urážek 12. ledna 2022 15:48

Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov se zabývají několika případy pytláctví, ke kterým došlo ke konci listopadu a začátkem prosince minulého roku na severním Plzeňsku, a u obce Chříč, Dražeň a Plasy,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Eva Červenková.

Pytlák měl ke konci minulého roku lovit vysokou zvěř hned na několika místech. Nebohá zvířata postřelil, uřízl jim hlavy, které si pravděpodobně odnesl jako trofej a bezvládná těla ponechal na místě činu. Podle policistů by hledaný mohl na zvěř střílet z blízkosti vozidla nebo přímo z něj.  

K pytláctví si zvolil pachatel vždy noční hodiny a lokality, kde je minimální silniční provoz,“ dodala Červenková.

Policisté prosí o pomoc při pátrání veřejnost. Pokud by sis tedy na Plzeňsku všiml pravděpodobně terénního vozidla, jehož řidič se chová podezřele, zkontaktuj prosím policie. Podle vyšetřovatelů je možné, že pytlák lokalitami, v nichž útočil, projížděl delší dobu a mohlo se tedy stát, že si ho zahlédnul.

Žádáme vás tedy o to, abyste jakékoliv informace k uvedenému případu sdělili osobně na oddělení hospodářské kriminality územního odboru Plzeň – venkov, Anglické nábřeží 7, Plzeň, nebo na e-mail: [email protected]. Kontaktovat nás můžete i na jakékoliv policejní služebně či na tísňové lince 158,“ píše se ve výzvě Policie ČR.

Domů
Sdílet
Diskuse