Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2022 16:30
Čas čtení 5:51
Vojtěch Vanda

Nejlepší alba týdne: Billy Talent nerezaví, James Cole je mimozemšťan a „záhrobní chroptění“ z Kanady

Nejlepší alba týdne: Billy Talent nerezaví, James Cole je mimozemšťan a „záhrobní chroptění“ z Kanady
Zdroj: Thomas Niedermueller/Redferns
HUDBA ČESKÝ RAP NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Ať se děje, co se děje, nový týdenní přehled hudby tu prostě bude!

Hudba je krásná věc. Někdy ti polaská ušní bubínek, jindy ti jej zkřiví a deformuje. Dokáže ti vyvolat dávno ztracené nálady nebo udržet jeden konkrétní pocit na delší dobu. Variací je nesčetně a fantazii se meze nekladou a podobně nepředvídatelné jsou také naše týdenní přehledy, z nichž jeden ti právě přinášíme. Kdyby byl život stereotypní, tak není.

Proto se u nás dozvíš o novém albu kanadských legend Billy Talent, na což navážeme českým hip hopem z mikrofonu Jamese Colea, aby jej vystřídala hrdelní zpěvačka, která představuje kulturu domorodých žen za polárním kruhem. Zajímavé, že? Tak si to pojďme poslechnout.

Doporučeno
Nejlepší alba týdne: Skillet potěší fanoušky metalu, češka Pam Rabbit debutuje a Cordae nabízí pohled na svět z ptačí perspektivy Nejlepší alba týdne: Skillet potěší fanoušky metalu, češka Pam Rabbit debutuje a Cordae nabízí pohled na svět z ptačí perspektivy 14. ledna 2022 20:20

Billy Talent – Crisis of Faith

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Billy Talent (@billytalentband)

Fanoušci kanadské rockové skupiny, jejichž základna příznivců je i v České republice obrovská, nemusí mít ani po šesti letech strach – ačkoliv pětice hudebníků v čele s frontmanem Benem Kowalewiczem nevydala po Afraid of Heights žádnou ucelenou desku, v pátek vydaný projekt Crisis of Faith je přesně to, co posluchači ve svých uších chtějí.

Billy Talent, v Česku známí hlavně hity jako Fallen Leaves, Red Flag nebo Surrender sice nechali svá punk-ish léta spojená s nespoutaně divokými vystoupeními a od nich se tvořícím zvukem evidentně za sebou, každopádně dobrou zprávou zůstává, že se svému ikonickému zvuku nezprotivili. Od roku 2012 a projektu Dead Silence, v němž nastavili nový, upravený směr svého hudebního směřování, jsou konzistentní. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Billy Talent (@billytalentband)

Nalijme si čistého vína. Poté, co vám je po pětačtyřicítce, máte děti, rodiny, zdravotní problémy či řešíte další překážky dospělého života, je přece jenom těžší hlásat rebelii, jasně se vymezit proti systému, vymetat kluby svou divokostí a vášnivostí a jít do všeho po hlavě. Je ale nutno dodat, že i přes evidentní vyspělost, k níž pomáhá i dokonalá starost o zvuk v podání Iana D'Sa, dozrání Kowalewiczových textů a poklesu „surovosti“ či jakési autentičnosti místa a času najdeme v jejich hudbě stále to jádro, kvůli kterému jsou Talenti Talenty.

Doporučeno
Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul 15. dubna 2024 14:00

Crisis of Faith nabízí punkovější antisystémovky, motivační songy pro utlačované a ty, kteří vybočují z řady (I Beg To Differ (This Will Get Better), Judged), protáhlé Kowalewiczovy zpěvy, jasný podpis D'Sa při komponování kytar, k nimž se v poslední době přidávají i pomalé baladovky dokonce spojené se smyčci (The Wolf). Slýcháme metafory o zkažené víře, protiválečná stanoviska, rozohnění se nad neférovostí společnosti, ale i o naději, že bude líp.

Nový desetistopý projekt je svěžím produktem, na který se můžeš na skoro čtyřicet minut spolehnout. Někdo tuto dobu využije na teleportaci do doby před rokem 2013 a rovzpomíná se na lepší dny, někdo si Crisis of Faith implementuje do reality. Přece jen se jedná o téma, mluvíme-li o pandemii, fakenews a rozkolu ve společnosti, které je nyní opravdu aktuální..

Domů
Sdílet
Diskuse