Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. ledna 2022 19:20
Čas čtení 0:23
Ivan Koribanič TASR

Zadržaný Marián Magát je obvinený z vyše 30 extrémistických skutkov. Prokurátor ho chce poslať do väzby

Zadržaný Marián Magát je obvinený z vyše 30 extrémistických skutkov. Prokurátor ho chce poslať do väzby
Zdroj: Reprofoto/František Drozd
NEWS
Uložit Uložené

Extrémista Magát má na krku kopec obvinení. Prevažne ide o rozširovanie extrémistického materiálu či popieranie holokaustu.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žiada vyšetrovaciu väzbu pre Mariána Magáta, ktorý je obvinený zo spáchania 37 skutkov extrémizmu. Väzobný návrh podal na Špecializovaný trestný súd pre obavu, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti.

Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Mariána Magáta zadržali v pondelok pre podozrenie zo spáchania 37 extrémistických trestných činov.

„Napríklad založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, výroby extrémistického materiálu či popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti,“ priblížil Skladan. Trestných činov sa obvinený údajne dopustil v rokoch 2017 až 2021.

Domů
Sdílet
Diskuse