Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2022 16:04
Čas čtení 1:29
Adéla Ježková

Podle Whoopi Goldberg nacistická genocida nebyla o rase. Po kritice se za výrok omluvila

Podle Whoopi Goldberg nacistická genocida nebyla o rase. Po kritice se za výrok omluvila
Zdroj: Getty Images/Ben Gabbe
NEWS WHOOPI GOLDBERG
Uložit Uložené

Americkou herečku, zpěvačku a komičku Whoopi Goldberg kritizují za antisemitismus. Během talk show prohlásila, že holokaust „nebyl o rase“.

Aktualizace 2. února 12:17: Ředitelka televize kvůli nevhodným výrokům Goldberg nakonec z talkshow na dva týdny suspendovala. „S okamžitou platností pozastavuji Whoopi Goldberg na dva týdny činnost za její nesprávné a zraňující komentáře. Whoopi se sice omluvila, ale požádala jsem ji, aby si vzala čas na přemýšlení a poučila se z dopadu svých komentářů,“ napsala v prohlášení prezidentka ABC News Kim Godwin. Informoval o tom server The Guardian. Goldberg se ke svému „trestu“ zatím nevyjádřila.

Herečka v talk show na americké televizní stanici ABC v pondělí pronesla, že nacistická genocida se týkala „dvou skupin bělochů“. Během holokaustu přitom nacisté zavraždili přes šest milionů Židů. Goldberg se za svůj výrok později omluvila. Upozornil na to server BBC.
 
Diskusi o holokaustu vyvolal zákaz románu o koncentračních táborech z druhé světové války, který vyšel v osmdesátých letech minulého století. Maus, černobílá komiksová série pyšnící se řadou literárních ocenění, vyobrazuje Židy jako myši a nacisty jako kočky. Zákaz vydala školská rada ve státě Tennessee kvůli vulgaritám, nahotě a grafickému vyobrazení sebevraždy.
 

Domů
Sdílet
Diskuse