Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. února 2022 13:50
Čas čtení 1:55
Adéla Ježková

Ministr Lipavský sklidil za svůj armádní outfit výsměch. Vy byste s*ali olej už ve vrtulníku, brání ho Topolánek

Ministr Lipavský sklidil za svůj armádní outfit výsměch. Vy byste s*ali olej už ve vrtulníku, brání ho Topolánek
Zdroj: Twitter/Jan Lipavský
NEWS JAN LIPAVSKÝ UKRAJINA
Uložit Uložené

Ministr zahraničí Jan Lipavský odjel spolu se svými kolegy ze Slovenska a Rakouska v pondělí na Ukrajinu, aby tamní vládě vyjádřili podporu. Na sociálních sítích se na něj však začala valit vlna kritiky za špatně nasazenou helmu.

Cestu Lipavský na svém Twitteru okomentoval tak, že tím Česko dává jasně najevo, že stojí při Ukrajincích. „Podporujeme jejich úsilí zachovat si národní suverenitu - tváří v tvář ruské agresi,“ napsal v reakci na aktuální napjatou situaci. 

V pondělí na svůj účet následně umístil fotografie z checkpointu Stancyja Luhanska. Lipavský na nich měl přes civilní oděv oblečenou neprůstřelnou vestu a na hlavě helmu. Na sociálních sítích se ale následně rozpoutal boj - na jedné straně byli ti, kteří se Lipavskému vysmívali za to, jak v armádním úboru vypadá - na té druhé ti, kteří jej bránili a příspívali i svými „nelichotivými“ fotkami v přilbách

„Ministr v plné polní. Prosím vás, to je nějaké bezpečnostní pravidlo, že když přijede politik na místo jako je Ukrajina, musí se takhle vymódit? Vždyť je to k smíchu,“ komentoval fotografie na Twitteru člen Svobodných Luboš Zálom.

„Když se podívam na tuto fotografii, okamžitě se mi vybaví postava kadeta Biegler iniciativního blba,“ vyjádřil se poslanec za SPD Jaroslav Foldyna.

Strana TOP 09 zvolila jako obranný prostředek útok. „Politici hnutí ANO se smějí ministru Lipavskému konkrétně proč?" napsali její zástupci na Twitter. Větu doprovázela fotka bývalé ministryně financí Aleny Schillerové, jak zalézá do tanku v kompletní armádní výzbroji.

Za Lipavského se postavil například výsadkář Ivo Zelinka. „Jak vojáci vědí, v přilbě nemá člověk hezky vypadat, ale nepřijít k úrazu,“ okomentoval rozvířenou debatu a připojil svou fotku. Podobně reagovala i ministryně obrany Jana Černochová, ke své fotce v „armádním“ připojila popisek: „Když to máte konečně na sobě, je vám v tom hrozný vedro, škrábe to a je to i těžký… pak je vám úplně fuk, jak v tom vypadáte. Předpis je předpis.“

Doporučeno
AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko 15. února 2024 10:00

Podporu Lipavskému vyjádřil i místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Uvedl, že ochranu hlavy, očí, těla, nemají lidé, které se pohybují v rizikových místech pro srandu králíkům, ani pro objektivy, ale z jasně daných důvodů.

Nejoriginálněji však „přilbovou kauzu“ okomentoval bývalý premiér Mirek Topolánek: „Připojuji se k týmu Lipavský a vzkazuji většině posměváčků: vy byste s*ali olej už v tom vrtulníku. Tímto považuji konverzaci za uzavřenou.“

Domů
Sdílet
Diskuse