Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 10:30
Čas čtení 1:18
Tereza Šnajdrová

Ředitel Romodromu bude kvůli výrokům o Romech usilovat o odvolání ombudsmana Stanislava Křečka

Ředitel Romodromu bude kvůli výrokům o Romech usilovat o odvolání ombudsmana Stanislava Křečka
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS OMBUDSMAN
Uložit Uložené

Stanislav Křeček na svém blogu napsal, že Romové devastují jeden byt za druhým a za svou situaci si tak mohou sami. To se však nelíbí řediteli Romodromu Nikolu Taragošovi, který bude usilovat o Krečkovo odvolání z funkce ombudsmana.

Ombudsman a veřejný ochránce práv Stanislav Křeček v minulosti již několikrát čelil kritice za svůj přístup k Romům a jak se zdá, jeho přesvědčení se jen tak nezmění. Ve svém novém blogovém příspěvku, který napsal pro Aktuálně, uvedl, že Romové si za svou situaci mohou sami, a to mimo jiné proto, že devastují jeden byt za druhým. S tím však nesouhlasí ředitel občanského sdružení Romodrom Nikola Taragoš, který bude usilovat o Křečkovo odvolání, informuje Romea.

Doporučeno
Stereotypy a předsudky jsou jednou z příčin rasismu a nenávisti, říká Marta Smolíková z Otevřené společnosti (Rozhovor) Stereotypy a předsudky jsou jednou z příčin rasismu a nenávisti, říká Marta Smolíková z Otevřené společnosti (Rozhovor) 1. března 2021 16:20

Ve vyloučených lokalitách bydlí hlavně ti, kteří ke vzniku a existenci vyloučených lokalit přispívají, a to rozhodující měrou. Lidí bez práce, kteří uvízli v systému nárokových sociálních dávek, lidé bez i základního vzdělání a bez snahy na tom něco změnit, nebo alespoň se přičinit o změnu způsobu života vlastních dětí, lidé devastující jeden poskytnutý byt a dům za druhým,“ napsal Stanislav Křeček.

Domů
Sdílet
Diskuse