Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 7:26
Čas čtení 1:01
Eduard Starkbauer

Apple zastavil prodej svých produktů v Rusku. Z App Store už zmizely i aplikace ruských státních médií

Apple zastavil prodej svých produktů v Rusku. Z App Store už zmizely i aplikace ruských státních médií
Zdroj: Apple
NEWS APPLE VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Opatření se dotkne také internetového obchodu značky.

Apple přestal v Rusku prodávat své produkty. Rozhodnutím pozastavit distribuci a prodej svých produktů v obchodech i na internetu se přidává k zástupu značek, které symbolicky i prakticky bojkotují ruský trh. Podle Apple Insider o rozhodnutí už několik dní spekulovala ruská média i klienti Applu.

Zástupci zprávu potvrdili v oficiálním stanovisku, ve kterém píší, že „se cítí hluboce dotčeni ruskou invazí na Ukrajinu a stojí u všech lidí, kteří trpí v důsledku násilí“. V ruském internetovém obchodě firmy se všechny produkty zobrazují s titulkem „dočasně nedostupné“.

Apple plánuje situaci na Ukrajině nadále podrobně sledovat a o svých dalších krocích bude včas informovat relevantní autority. K zastavení distribuce produktů v Rusku se společnost Apple odhodlala několik dní poté, co k tomu šéfa Applu Tima Cooka vyzval v oficiálním dopise ukrajinský vicepremiér Mychajlo Fedorov.

Ekonomické sankce namířené na ruský finanční systém a banky již v Rusku vedly k pozastavení služby Apple Pay. Apple mimo jiné ze svého App Store odstranil aplikace ruských provládních médií RT News a Sputnik News a ve svých mapách na Ukrajině znefunkčnil funkci živého sledování provozu.

Domů
Sdílet
Diskuse