Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 11:30
Čas čtení 3:24
Adéla Ježková

Kam na výlet: Skrz Kamenné okno v Jeseníkách se na svět dívá o trochu lépe

Kam na výlet: Skrz Kamenné okno v Jeseníkách se na svět dívá o trochu lépe
Zdroj: REFRESHER/ Eliška Kubů
REFRESHER KAM NA VÝLET KAM NA VÝLET OLOMOUCKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Vydej se výletovým deníčkem Refresheru do víru přírodních krás!

Refresher si je vědom toho, že všichni teď přemýšlíme nad závažnějšími záležitostmi, než je výběr sobotního výletu. Je ale důležité neztrácet sebe a nenést tíhu celého světa na svých zádech.

Je totiž úplně v pořádku chtít se odreagovat, vypnout a jít do přírody. Tak pojď s námi.

Doporučeno
Kam na výlet: Čertova kaple nedaleko zámku Jezeří zůstala nedokončená kvůli strachu z temných sil Kam na výlet: Čertova kaple nedaleko zámku Jezeří zůstala nedokončená kvůli strachu z temných sil 26. února 2022 8:30

Možností „provětrat si hlavu“ budeš mít na dnešním výletě opravdu spoustu. Čeká nás totiž trasa dlouhá lehce přes 9 kilometrů. A jelikož jsme na horách, nepůjdeme jinak než do kopce. Na místních stráních je ještě spousta sněhu, tak se nezapomeň vhodně obléct, ať nepřiděláváš práci horské službě.

Pokud už jsi čepice a rukavice s vůní jara předčasně uklidil na příští rok, doporučujeme ti si výlet uložit na dobu, až bude teplo. Jak uvidíš z přiložených fotek, místo je krásné za každého počasí

Výchozím bodem pro nás bude parkoviště na Červenohorském sedle v Loučné nad Desnou. Nebudeme ti lhát, nejsnáze se sem dostaneš autem. Z Prahy tu budeš zhruba za 3 hodiny a 20 minut, na Kamenné oko je tak vhodné se vydat v rámci alespoň několikadenní dovolené v Jeseníkách – ovšem pokud si řízení vyloženě neužíváš. Z Brna a Hradce Králové ti cesta autem zabere lehce přes dvě hodiny.

jeseníky
Zdroj: REFRESHER/ Eliška Kubů

Ovšem možnosti nabízí i MHD. Přímo na Červenohorské sedlo jezdí hned několik autobusových linek. Z Prahy by tě čekala cesta zhruba čtyřhodinová, z Brna a Hradce o hodinu méně.

To jsou ale panoramata!

Vyrážíme z parkoviště, kde se kromě vleků a horské služby nachází také několik horských chat s restauracemi, což jistě ocení tvůj žaludek po návratu z túry. Více méně celou dobu půjdeme po červené turistické trase, která na mapě nese název „E3, Hřebenovka“. Pokud na výlet vezmeš mladšího bráchu nebo ségru, určitě ocení, že se zároveň jedná o naučnou stezku, po které provází rostlinka Koprníček.

jeseníky
Zdroj: REFRESHER/ Adéla Ježková

Začátek výstupu nebude úplně pozitivní, půjdeme kolem památníku, který je věnovaný obětem hor – „Těm, co se domů nevrátili“. Na malém plácku je umístěna kaplička se jmény lidí zahynulých ve zdejších horách. Po zbytek cesty už bude ale jenom veselo, neboj.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 111304 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse