Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2022 8:06
Čas čtení 2:08
Vojtěch Vanda

Cena benzínu vyšplhala k 50 korunám za litr. Podle Jurečky může vláda ceny zastropovat

Cena benzínu vyšplhala k 50 korunám za litr. Podle Jurečky může vláda ceny zastropovat
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ENERGETIKA KAREL HAVLÍČEK MARIAN JUREČKA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Pohonné hmoty, energie, plyn. Jejich ceny kvůli konfliktu na Ukrajině nezadržitelně rostou, vláda se nyní musí rozhodnout, jak na ně zareaguje.

Válka na Ukrajině se přelila do druhého týdne a světové hospodářství začíná počítat ztráty. Nejrychleji se promítají na cenách pohonných hmot a energií. V souvislosti s konfliktem se někde benzín vyšplhal i na cenu 50 korun za litr„Budeme zvažovat zastropování cen, i v oblasti pohonných hmot a energií,“ zmínil v neděli na televizi Prima vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Doporučeno
Sankce připravily nejbohatší Rusy už o 80 miliard dolarů. Podle expertů je to zřejmě jen začátek Sankce připravily nejbohatší Rusy už o 80 miliard dolarů. Podle expertů je to zřejmě jen začátek 6. března 2022 19:12

Jurečka chtěl v televizní relaci občany také uklidnit. „Jako vláda budeme hledat cesty, jak konkrétně pomáhat všem našim občanům, aby na ně ekonomické dopady války měly co nejmenší vliv,“ řekl. V úvaze by kromě zastropování cen mohly být úpravy DPH nebo nastavení slevy za poplatníka.

Domů
Sdílet
Diskuse