Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2022 10:16
Čas čtení 1:04
Ema Stanovská

Prát se neumím, ale funguji jako alarm: Ruští diplomaté se vysmáli výzvě českého ministerstva zahraničních věcí

Prát se neumím, ale funguji jako alarm: Ruští diplomaté se vysmáli výzvě českého ministerstva zahraničních věcí
Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

České ministerstvo diplomaty vyzvalo, aby opustili „potápějící se loď“.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR zveřejnilo na Twitteru výzvu pro ruské diplomaty. Píše se v ní, aby „vystoupili z kruhu kompliců a zastavili Putinovy ​​lži“. Ruští diplomaté odpověděli výsměchem a českému ministerstvu vzkázali, že „umí rozeznat amerického psíka, když ho vidí“.

„V televizi i na sociálních sítích vidíte, jak umírají ženy, děti a muži, kteří brání svou zemi před nevyprovokovanou a protizákonnou agresí Ruska. Vidíte ostřelování domů v ukrajinských městech a nucené vystěhování civilistů. To vše ve jménu vaší země, které sloužíte,“ píše se ve výzvě českého ministerstva.

„Až tato nespravedlivá válka pomine, ruské elity se budou zodpovídat za válečné zločiny. Rusko bude čelit následkům apokalyptického ničení jeho sousední země. Vy, kteří ještě dokážete rozeznat zlo, prosíme vás, vymaňte se z toho kruhu kompliců a opusťte tuto potápějící se loď,“ vyzvalo ministerstvo Rusy.

Ruští diplomaté se jim na Twitteru ale vysmáli: „Děkujeme za ,velkorysou nabídku', ale obejdeme se i bez ní. Máme dost svědomí a také schopnost rozpoznat americké psíky, když je vidíme,“ odvětili s fotografií psa a nápisem: „Prát se sice neumím, ale funguji jako alarm.“ České ministerstvo na to zatím nijak na Twitteru nezareagovalo.

Domů
Sdílet
Diskuse