Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. dubna 2022 11:30
Čas čtení 5:18
Tereza Šnajdrová

Vražedkyně Judy Buenoano otrávila své dva muže a na výletě utopila vlastního syna. Vraždy jí dlouho procházely

Vražedkyně Judy Buenoano otrávila své dva muže a na výletě utopila vlastního syna. Vraždy jí dlouho procházely
Zdroj: Pensacola Police Department
ZAJÍMAVOSTI ŽENY, KTERÉ SE DOPUSTILY BRUTÁLNÍCH VRAŽD
Uložit Uložené

Judy Buenoano dnes nikdo neřekne jinak než Černá vdova. Tohle je životní příběh brutální vražedkyně, která zabila své dva muže a utopila vlastního syna.

V rámci našeho článkového krimi seriálu Ženy, které se dopustily brutálních vražd ti přinášíme další příběh. Tentokrát se podíváme na život Judy Buenoano, které dnes již nikdo neřekne jinak než Černá vdova. Judy zavraždila dva své muže, utopila vlastního syna a do hledáčku vyšetřovatelů se dostala až ve chvíli, kdy se pokusila zabít i svého třetího snoubence.

Pokud patříš mezi fanoušky krimi příběhů, přečti si také naši článkovou sérii o nevyřešených vraždách nebo tu, v níž jsme ti představili všechny Češky a Čechy odsouzené na doživotí.

Doporučeno
Brutální vražedkyně Amy Archer-Gilligan zabila 60 seniorů. Jed, kterým byli otráveni, si její oběti musely samy koupit Brutální vražedkyně Amy Archer-Gilligan zabila 60 seniorů. Jed, kterým byli otráveni, si její oběti musely samy koupit 27. února 2022 11:30

Judy to už jako dítě neměla jednoduché. Otec ji zneužíval, za což ve 14 letech skončila za mřížemi

Judias Welty se narodila 4. dubna 1943 v Quanah v Texasu jako třetí ze čtyř sourozenců. Život se jí ale v pouhých 4 letech otočil o 180 stupňů, když její matka zemřela na tuberkulózu a Judy byla spolu se svým mladším bratrem Robertem poslána k prarodičům do Nového Mexika. Strávila u nich ale jen pár měsíců. O děti se nikdo z rodiny starat nechtěl, starší sourozenci byli dáni k adopci a Judy s Robertem putovali od jednoho příbuzného k druhému. Občas také žili v pěstounských rodinách a „štěstí“ se na ně usmálo až ve chvíli, kdy si jejich otec našel novou ženu.

 
Už v pěstounských rodinách měla být Judy sexuálně zneužívána, a jinak tomu nebylo ani v domě jejího otce a nové nevlastní matky, ke kterým se nastěhovala, když jí bylo 10 let. U soudu později vypověděla, že byla často bita, a to jak otcem, tak macechou, kteří o její tělo típali cigarety, mučili ji a nedávali ji najíst.
 
Když Judy oslavila 14. narozeniny, rozhodla se proti týrání ozvat, což skončilo katastrofou. Své dva nevlastní sourozence popálila rozpáleným tukem a otce s macechou zbila pěstmi a dalšími předměty, které měla po ruce. Za útok skončila na dva měsíce ve vězení, odkud se pak dobrovolně zapsala do polepšovny, ale ani to ji po uplynulých traumatech nezměnilo k lepšímu. Zajímavé je, že i přes všechny problémy, kterým Judy čelila, vystudovala střední školu v Novém Mexiku. V roce 1959 v pouhých 17 letech neplánovaně otěhotněla a porodila nemanželského syna Michaela.
 
Krátce po jeho narození se seznámila s mladým seržantem amerického letectva Jamesem Goodyearem, za kterého se v roce 1962 provdala a přestěhovala se s ním do Orlanda na Floridě. Tam šťastní novomanželé zplodili další dvě děti, Jamese a Kimberly, a zdálo se, že se její život konečně obrací k lepšímu.
 

Doporučeno
Vraždili ve svém okolí a nikomu to nepřišlo podezřelé. Případ manželů Stodolových ukazuje na totální selhání policie Vraždili ve svém okolí a nikomu to nepřišlo podezřelé. Případ manželů Stodolových ukazuje na totální selhání policie 28. února 2024 16:00


Na přelomu 60. a 70. let byl však Judyin manžel James převelen do Vietnamu, a když se v roce 1971 vrátil zpět domů, rodinné štěstí se začalo měnit v tragédii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený All That's Interesting (@all_thats_interesting)

Vdova, které zemřeli dva manželé i syn. Náhoda?

Jen pár měsíců poté, co se James Goodyear vrátil zpět do Nového Mexika, začaly jej trápit různé zdravotní komplikace, intenzivní žaludeční křeče, zvracení, průjem a v září 1971 zemřel. Původní předpoklad byl, že onemocněl a zemřel přirozenou smrtí, ale jak se později ukázalo, nebyla to tak úplně pravda…

 
Vdova si smrtí svého muže přišla na velmi slušné peníze, z jeho životního pojištění inkasovala 28 000 dolarů (tedy 627 tisíc korun) a od Správy veteránů obdržela dalších 64 000 dolarů (1,4 milionu korun). Změnila si příjmení na Buenoano a s velkým finančním odnosem se odstěhovala do Pensacoly na Floridě, kde začala žít nový život.
 
Našla si druhého muže, Bobbyho Morrise, který jen pár měsíců po svatbě začal mít zdravotní komplikace, které se až podezřele podobaly těm, jimiž trpěl také Judynin první manžel James. I Bobbyho užíraly střevní problémy, křeče, bolesti žaludku a v roce 1978 zemřel. Podle doktorů byl příčinou jeho smrti infarkt a dvojnásobná vdova opět inkasovala, tenkrát hned ze tří životních pojistek, které na svého muže uzavřela.
 
Po smrti Morrise, která zasáhla celou rodinu, se Judyin syn Michael připojil k americké armádě, aby kráčel ve stopách svého prvního otčíma. V roce 1979 se však i u něj začaly objevovat podivné zdravotní problémy, jejichž příčinu se lékařům tentokrát podařilo odhalit. Michael byl otráven arsenem, kvůli čemuž mu pomalu přestávaly fungovat všechny končetiny a mladík musel být propuštěn z armády. Jeho nohy i ruce bylo nutné vyztužit těžkými kovovými pláty, což matce hrálo do karet.
 
V roce 1980 vzala Judy svého syna na výlet na kánoi po floridské East River a po cestě loď převrhla. Sama pak doplavala na břeh, ale jejímu synovi prý nebylo pomoci, neboť ho těžké kovové výztuže na rukou a nohou tížily a nemohl se dostat z vody. Jeho smrt byla označena za náhodné utonutí, Judy vybrala životní pojistku a otevřela si kosmetický salon…
 
Jak už asi tušíš, ani jedna ze zmíněných smrtí nebyla náhodná a své dva muže i syna zabila sama Judy. Vraždy vykonávala velmi nenápadně, obětem v jídle servírovala arsen, syna utopila v odlehlé oblasti bez svědků, avšak s narůstajícím sebevědomím a pocitem, že je nepřemožitelná, začala dělat chyby.

Doporučeno
Brutální vražedkyně Beverley Allitt zabila čtyři děti a dalších 22 vážně zranila. O jejím vraždícím běsnění se dlouho nevědělo Brutální vražedkyně Beverley Allitt zabila čtyři děti a dalších 22 vážně zranila. O jejím vraždícím běsnění se dlouho nevědělo 7. ledna 2022 7:00

Třetí partner unikl smrti jen o vlásek. Jeho auto explodovalo ve chvíli, kdy jej Judy poslala do obchodu

Po Michaelově smrti si Judy našla nového muže, Johna Gentryho, s nímž se seznámila v baru. „Judy stála u baru, oblečená v černém. Stále nosila pouze černou barvu, což si myslím, že hodně vypovídá o její psychice,“ řekl tehdy John Gentry o své partnerce, které se později začalo přezdívat Černá vdova.

 
Dvojice spolu randila několik měsíců, plánovala svatbu, ale ještě před ní Judy přesvědčila Johna, aby si oba snoubenci uzavřeli životní pojistku. V případě smrti již třetího partnera by pak vražedkyně dostala 500 000 dolarů (tedy 11,1 milionu korun), takže jakmile byla smlouva podepsána, Černá vdova se „dala do práce“.
 
Třetího partnera se nejprve pokusila zabít „vitamínem C“, který mu podávala, když se nachladil, ale její plán nevyšel. John „pouze“ vážněji onemocněl a skončil v nemocnici, kde se ho personálu podařilo zachránit. Po návratu domů mu starostlivá žena začala opět podávat ony vitamíny, a když si John všiml, že se mu po nich přitížilo, odmítl je dál užívat, ale více se nad tím nepozastavoval.
 
V roce 1983 poslala Judy Johna do obchodu a ve chvíli, kdy usedl za volant svého vozidla, ozvala se mohutná exploze. Vyšetřovatelé se pak poprvé zaměřili i na Judy a během pár dnů měli jasno. „Judy s pokusem o vraždu zašla až příliš daleko. Kdyby posledního přítele nechala být, pravděpodobně bychom na její další vraždy nikdy nepřišli,“ prohlásil později detektiv Ted Chamberlin, díky kterému se Černou vdovu podařilo zatknout.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený History Uncovered (@realhistoryuncovered)

Černá vdova zabíjela arsenem. Žila z životních pojistek svých obětí

Detektivové pojali podezření, že za explozí stojí Judy a pro jistotu také nařídili exhumaci těla zesnulého Goodyeara, Morrise i syna Michaela. S hrůzou pak zjistili, že se všichni tři zmínění stali obětí otravy arsenem, jehož stopy se ostatně našly také ve vitamínech, kterými Judy dopovala Johna. Když se navíc ukázalo, že vdova žila z životních pojistek svých obětí, šli vyšetřovatelé téměř na jistotu.

 
V roce 1984 byla Judy odsouzena za vraždu Michaela, za pokus o vraždu Johna a o rok později přišel i další rozsudek, dle kterého Černá vdova zabila i Jamese Goodyeara. Judy byla  odsouzena k trestu smrti, na jedno doživotí a dalších 12 let. Ihned po vyřknutí rozsudků ji muselo být jedno jasné – z věznice se již nikdy nedostane, a to i přes to, že ze smrti druhého manžela Bobbyho Morrise obviněna nebyla.

Spadla klec: Judy byla popravena na elektrickém křesle

Je jako černá vdova. Krmí své kamarády a mláďata,“ prohlásil prokurátor Russell Edgar u soudu, který zamítl hned čtyři Judyniny pokusy o odvolání.

 
Život čtyřiapadesátileté vražedkyně vyhasl 30. března 1998, kdy Judy poobědvala dušenou zeleninu, čerstvé jahody, které spláchla horkým čajem a následně ji zaměstnanci věznice připravili k popravě. Přesně v 19 hodin a 13 minut pak Judy Buenoano zemřela v elektrickém křesle a až do svého konce se odmítala přiznat k jakékoli vraždě.
 
Ne, pane,“ odpověděla Judy vykonavateli popravy, který se jí zeptal, zda nechce vznést poslední slova. Černá vdova tak zemřela přesně tak, jak žila – tiše, pod rouškou zvěrstev a zvráceností.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Horror House (@horrorhouse_pod)

Domů
Sdílet
Diskuse