Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2022 7:00
Čas čtení 6:06
Tereza Šnajdrová

Brutální vražedkyně Beverley Allitt zabila čtyři děti a dalších 22 vážně zranila. O jejím vraždícím běsnění se dlouho nevědělo

Brutální vražedkyně Beverley Allitt zabila čtyři děti a dalších 22 vážně zranila. O jejím vraždícím běsnění se dlouho nevědělo
Zdroj: Flickr/Lila Nathania/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ŽENY, KTERÉ SE DOPUSTILY BRUTÁLNÍCH VRAŽD
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Beverley Allitt je jednou z nejhorších sériových vražedkyň v historii Velké Británie.

Připravili jsme si pro tebe nový seriál Ženy, které se dopustily brutálních vražd, v němž ti představíme hned několik zločinů nesmlouvavých vražedkyň. Dnes se podíváme na Beverley Allitt, kterou můžeš znát pod přezdívkou Anděl smrti. Ta se už jako malá svazovala, řezala a chovala agresivně ke svým vrstevníkům, což vyvrcholilo v brutální vraždu čtyř dětí a pokus o usmrcení dvaadvaceti dětí.

Pokud patříš mezi fanoušky krimi příběhů, přečti si také naši článkovou sérii o nevyřešených vraždách nebo tu, v níž jsme ti představili všechny Češky a Čechy odsouzené na doživotí.

Doporučeno
Kondom v análním otvoru a tělo bez krve. Záhadná vražda Lilly Lindeström stále vzbuzuje hrůzu a čeká na své vyřešení Kondom v análním otvoru a tělo bez krve. Záhadná vražda Lilly Lindeström stále vzbuzuje hrůzu a čeká na své vyřešení 17. prosince 2021 7:00

Už jako malá se svazovala, řezala a způsobovala si vážná poranění

Nejznámější britská sériová vražedkyně Beverley Allitt se narodila v roce 1968 a už v útlém věku bylo zřejmé, že se nejedná o běžné dítě. Pocházela ze čtyř sourozenců a neustále se na sebe snažila upoutat pozornost tím, že nosila obvazy, vyráběla si sádry, a když ani to nepomohlo a rodiče její chování prokoukli, začala se Beverley sebepoškozovat. Svazovala se, řezala a způsobovala si další zranění, která několikrát vedla k hospitalizaci.
 
V pubertě se začala přejídat, měla nadváhu a po pozornosti toužila ještě více než kdy předtím. 
 
Její tehdejší přítel vypověděl, že Beverley Allitt několikrát předstírala těhotenství, znásilnění, byla manipulativní a hojně lhala. Lékaři se shodli na tom, že mladá žena má pravděpodobně Munchausenův syndrom, kdy si nemocný vymýšlí nejrůznější choroby, aby se mu dostalo pozornosti, a pokud se mu jí nedostane, začne být agresivní ke svému okolí. Žádnou léčbu na tuto psychickou poruchu ale Beverley nenasadili.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Welcome to The Creepshow 💀 (@the.creepshow)

Ani alarmující chování ji nezabránilo v získání práce. Beverley Allitt se stala zdravotní sestrou na dětském oddělení

I přes všechny varovné signály, o nichž dívčino okolí moc dobře vědělo, se Beverley dostala na střední školu zdravotnickou, kde ji bylo umožněno studovat i přesto, že se mnozí domnívali, že právě ona stojí za roztíráním výkalů po stěnách v pečovatelském domě, v němž se učila a za dalšími podivnostmi, k nimž po jejím nástupu docházelo.

Doporučeno
Už jako malý rád zabíjel psy a kočky a později brutálně zavraždil i dvě osoby. Toto jsou nejhorší vrazi Česka Už jako malý rád zabíjel psy a kočky a později brutálně zavraždil i dvě osoby. Toto jsou nejhorší vrazi Česka 27. července 2021 18:52

Beverley Allitt také často ve škole chyběla, neboť byla nemocná a není se proto čemu divit, že u zkoušek z ošetřovatelství pohořela. Na vražedkyni se přesto bohužel usmálo štěstí a v roce 1991 byla přijata jako zdravotní sestra do nemocnice Grantham and Kesteven v Lincolnshiru, kde začala pracovat na dětském oddělení. Dívka sice neměla dostatečné vzdělání, nemocnice o jejím podivném chování věděla, ale protože jí chyběl personál, najala Beverley na dočasnou šestiměsíční smlouvu.
 
Právě nedostatek personálu zapříčinil i to, že Beverleyno vraždící běsnění nebylo dlouho odhaleno. Na denní směně byly vždy jen dvě zdravotní sestry a na noční jedna, takže dívka měla volnou cestu k brutálním vraždám, kterých se v nemocnici dopustila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dead Strange (@deadstrangeblog)

Sedmitýdenního chlapce předávkovala inzulínem. Jeho matce přitom slíbila, že se o něj postará

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108543 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse