Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2021 11:30
Čas čtení 5:36
Tereza Šnajdrová

Jedna z nejzáhadnějších vražd v historii: Nikdo stále nezná identitu Somertonského muže, detektivové pátrání nevzdávají

Jedna z nejzáhadnějších vražd v historii: Nikdo stále nezná identitu Somertonského muže, detektivové pátrání nevzdávají
Zdroj: State Records of SA
ZAJÍMAVOSTI NEVYŘEŠENÉ VRAŽDY PŘÍBĚHY PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI STRAŠIDELNÉ PŘÍBĚHY
Uložit Uložené

Záhada muže ze Somertonu se možná dočká rozluštění. Po více než 72 letech bylo tělo zesnulého exhumováno a celý svět nyní čeká na odhalení jeho identity i příčinu smrti.

Pokud patříš mezi fanoušky záhad a nevyřešených případů, pak tě zcela jistě potěší náš nový seriál Nevyřešené vraždy. V prvním díle se podíváme na mysteriózní smrt Somertonského muže, k níž došlo v roce 1948 a do dnešního dne není známa totožnost usmrceného, konkrétní příčina smrti ani to, proč měl v kapse záhadný text. Připomeň si s námi fakta týkající se jedné z největší záhad světa a třeba tomu přijdeš na kloub právě ty.

Doporučeno
„Nedá se nic dělat, děvenko,“ řekl vrah a střelil mladou matku, která ho prosila o život. Toto jsou nejbrutálnější vrazi z Česka „Nedá se nic dělat, děvenko,“ řekl vrah a střelil mladou matku, která ho prosila o život. Toto jsou nejbrutálnější vrazi z Česka 12. září 2021 7:00

Vypadalo to, že spí,“ vypověděli svědci k nálezu mrtvého těla

Australští policisté vyjížděli k nálezu mrtvého těla 1. prosince 1948 v 6:30 hodin ráno, a to na pláž Somerton Park. Tehdy pravděpodobně netušili, že stojí před jednou z největších záhad v historii a na první pohled se domnívali, že muž ležící v písku s hlavou opřenou o mořskou hráz u domova pro postižené děti, zemřel během spánku přirozenou smrtí.

Tomu totiž nasvědčovala i výpověď svědků, kteří uvedli, že muže viděli již kolem sedmé hodiny večerní, kdy natahoval pravou ruku a bezvládně ji pustil. Domnívali se proto, že to neznámý přehnal s alkoholem a do rána se z toho vyspí. „Vypadalo to, že spí,tvrdilo velké množství tamních, kteří muže na pláži pozorovali již od večera. Nikoho z nich však nenapadlo omámeného oslovit, případně mu podat pomocnou ruku. Pokud by se tak tenkrát stalo, dost možná by tato záhada ani neexistovala

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Crime and Cryptids (@crime.and.cryptids)

Detektivové při prvním ohledání u muže našli pouze nepoužitou jízdenku na vlak a na autobus pryč z města, hřeben původem z USA, poloprázdný balíček žvýkaček, krabičku cigaret a zápalky. Na nálezu mrtvého těla nebylo tedy nic divného, dokud se v roce 1959 nepřihlásil další svědek, který údajně na pláži Somerton Park viděl noc před nálezem těla dobře oblečeného muže, jak na ramenou nese tělo.  

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104557 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse