Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 16:30
Čas čtení 4:54
Daniel Mikolášik

MBPFW 22: Jak vypadaly přehlídky návrhářů, outfity celebrit či backstage největší československé módní události? (Reportáž)

MBPFW 22: Jak vypadaly přehlídky návrhářů, outfity celebrit či backstage největší československé módní události? (Reportáž)
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK MÓDA
Uložit Uložené

Návrat minulých dekád, procházka po Hollywoodu a luxusní outfity. I takhle vypadal pražský fashion week.

Maratón módních přehlídek československých etablovaných návrhářů, značek, ale i mladých talentovaných designérů. Největší československá módní událost Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 přinesla návrat minulých dekád, procházku po Hollywoodu či luxusní outfity účastníků se silným odkazem.

V rámci přehlídek sezóny podzim/zima 2022 jsme měli možnost vidět kolekce návrhářů jako Pavol Dendis, Michael Kováčik, známé československé značky Laformela, kterou založili Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup, či Vandu Jandu a její hollywoodský Walk of Fame.

Redakce Refresheru na pražském fashion weeku nemohla chybět. Přinášíme ti proto reportáž a fotografie streetstylu ze všech dnů MBPFW 22, který nás svojí originalitou a kreativními outfity přenesl na největší módní události světových metropolí. Nechyběla luxusní elegance a extravagantní módní počiny. V galerii najdeš také fotografie z backstage módní události.

MBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfityMBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfityMBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfityMBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfity
Zobrazit galerii
(30)

Na našem webu pravidelně přinášíme reportáže z módních akcí či streetstylu ze slovenských a z českých ulic. Více podobných článků, ve kterých mapujeme lokální módu, najdeš v sekci Móda. Tvorbu kvalitních výstupů můžeš podpořit prostřednictvím klubu Refresher+.

První den patřil Slovákům

První den na molu odstartoval přehlídku svou androgenní kolekcí s názvem Story Telling slovenský designér Michael Kováčik, při jejíž tvorbě vycházel z požadavků společnosti. Podle jeho slov na ní pracoval několik dlouhých měsíců a nechtěl jí nastavovat pevné mantinely. S ohlasy je prý spokojený.

Doporučeno
TOP 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky TOP 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky 23. dubna 2024 16:30

„Každý den našeho života je jedinečným zážitkem propojujícím nespočet faktorů. V našich rukou je možnost nastavit si tón, jakým je přežijeme, co si oblékneme a jakou roli v daném dni sehrajeme,“ tvrdí návrhář. Jako ředitel soutěže krásy Miss Slovensko dal na molu prostor i korunovaným misskám Sofii Hrivňákové a Leone Novoberdaliu.

MBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfity Michael Kováčik
Zdroj: Refresher/Dávid Marcin

Jeho kolekce plná ručně pletených svetrů, dekonstruovaných kabátů, sak a košil s oversized rukávy doplněných jemnými náušnicemi či náramky přinesla na molo v Pražské tržnici vzkaz precizního krejčovství. Přestože jsme u něj zvyklí spíše na monochromatické odstíny černé, šedé a bílé, na pražském fashion weeku ukázal i pár modelů ve výraznější žluté a růžové.

„Kolekce nerozděluje, právě naopak, spojuje to nejlepší z obou břehů jemnosti a strohosti, které se vzájemně dokážou dokonale obohatit,“ prozrazuje Kováčik o své nové kolekci. Při tvorbě mola vsadil na známé heslo „v jednoduchosti je krása“. Pozornost diváků se tak zaměřovala především na samotnou kolekci.

MBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfity
Zdroj: Refresher/Dávid Marcin

Úvodní přehlídkový den zakončil další etablovaný slovenský návrhář Pavol Dendis se svojí kolekcí Burning Heart. Ta je inspirovaná jeho předchozí kolekcí Dark Waters-Brave Youth a hudbou 80. let. Pestrá kolekce obsahovala několik typů látek jako vlna, denim, jemné hedvábí a viskóza.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113353 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse