Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2022 21:44
Čas čtení 0:54
Ondřej Jarůšek

MS v hokeji 2022: Češi prohráli se Švédskem 3:5

SPORT MS V HOKEJI 2022 ZPRÁVY Z DOMOVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Soupeřem českých hokejistů se v neděli stali Švédové.

Česká hokejová reprezentace v nedělním zápase na mistrovství světa ve Finsku nastoupila proti výběru Švédska. Po sobotní výhře nad Velkou Británií však tentokrát naši krajané na své soupeře nestačili. Přestože Česko v první třetině vedlo, nakonec ve svém druhém zápase na mistrovství prohrálo 3:5.

česko švédsko hokej mistrovství
Zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/Vesa Moilanen

Česko šlo do vedení, pak se karta obrátila

Skóre zápasu otevřel v první třetině Krejčí, který poslal Česko do vedení 1:0. Krátce před koncem první třetiny se však za Švédsko z přesilovky trefil Asplund a bylo srovnáno na 1:1.

Z přesilovky Švédové těžili i na začátku druhé třetiny, kdy za zády českého brankáře vsítil Bemstrom a jeho tým díky tomu vedl 1:2. Jen pár minut nato pak na trefu svého kolegy navázal Brome a Švédové svůj náskok zvýšili na 1:3. Na 1:4 skóre ve prospěch Švédů upravil znovu Asplund, Češi ale vzdorovali a před koncem druhé třetiny snížili na 2:4.

Ve třetí třetině skóre na 2:5 upravoval Švéd Bengtsson, Česko se však nevzdávalo bez boje a díky trefě Blümela snížilo na 3:5. Do konce zápasu už se ale skóre nezměnilo a česká reprezentace tak odešla s porážkou.

Doporučeno
MS v hokeji 2022: Česko vybojovalo první výhru! Velkou Británii porazilo 5:1 MS v hokeji 2022: Česko vybojovalo první výhru! Velkou Británii porazilo 5:1 14. května 2022 17:40

Ve svém prvním zápase letošního mistroství Česká republika v sobotu porazila výběr Velké Británie 5:1. Za Česko se trefili Flek, Jiříček, Černoch a dvakrát Blümel. Za Velkou Británii skóroval v poslední třetině Lake. Další zápas čeká české hokejisty v úterý, kdy se v 15:20 utkají s Rakouskem.

Domů
Sdílet
Diskuse