Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2022 12:35
Čas čtení 0:59
Adéla Ježková

Až 81 % dětí se obává, že jejich rodina nemá dostatek peněz, ukazuje výzkum

Až 81 % dětí se obává, že jejich rodina nemá dostatek peněz, ukazuje výzkum
Zdroj: Unsplash/Vitolda Klein
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle výzkumu aplikace pro finanční vzdělávání GoHenry má téměř každé páté dítě velké obavy, že jeho rodina nemá dostatek finančních prostředků.

Průzkum aplikace GoHenry zaměřující se na finanční vzdělávání, na který upozornil server Independent, ukázal, že přibližně čtyři z pěti (81 %) dětí a téměř každý pátý dospívající mají velké obavy z toho, že jejich rodina nemá dostatek finančních prostředků. Výzkumu se zúčastnilo přibližně 2 000 mladých lidí a dětí od šesti let a 2 000 dospělých.

O něco více než čtyři pětiny (82 %) rodičů se domnívají, že se jejich dítě finančního nedostatku obává, přičemž 13 % rodičů tvrdí, že se jejich dítě obává hodně.

Z výzkumu také vyplývá, že dvě pětiny (41 %) dětí si myslí, že umí šetřit lépe než jejich rodiče, a čtvrtina (25 %) rodičů s tím souhlasí. Téměř polovina dotázaných desetiletých dětí si pak myslí, že jsou v šetření peněz lepší než jejich rodiče.

„Čím více můžete své děti naučit o penězích a pomoci jim pochopit širší situaci životních nákladů, tím méně se budou bát a budou lépe připraveny na budoucnost,“ uvedla k výsledkům průzkumu spoluzakladatelka společnosti GoHenry Louise Hill.

Ve svých statistikách aplikace také zmiňuje, že průměrné týdenní kapesné dětí ve Velké Británii činí 7,33 libry, tedy přibližně 213 Kč. Liší se v závislosti na věku a místě bydliště – a během uplynulého roku se zvýšilo v průměru o 20 %. Děti si také společně vydělaly dalších 2,3 milionu liber za placené úkoly v domácnosti. 

Doporučeno
Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou 31. srpna 2023 10:52

GoHenry nabízí podle serveru Wales Online herní lekce o penězích, tzv. peněžní mise, které pomáhají dětem zlepšit jejich finanční gramotnost, včetně základů pro děti od šesti let a pokročilejších témat pro děti starší 12 let.

Domů
Sdílet
Diskuse