Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2022 6:55
Čas čtení 1:00
Barbora Volfová

Vznikne nové vlakové spojení Praha–Kyjiv, vlak bude jezdit denně

Vznikne nové vlakové spojení Praha–Kyjiv, vlak bude jezdit denně
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS DOPRAVA UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Společnost RegioJet a Ukrajinské dráhy zavedou nové vlakové spojení Praha – Přemyšl – Lvov – Kyjiv. Vlak bude od nastávajícího víkendu jezdit denně.

Společnost RegioJet a Ukrajinské dráhy zavedou od 11. června nové vlakové spojení Praha – Přemyšl – Lvov – Kyjiv. V polském městě Přemyšl budou muset cestující přestoupit mezi soupravami obou dopravců z důvodu odlišného rozchodu kolejí. Vlak bude z Prahy vyjíždět denně. Informuje o tom server Zdopravy. Jízdenku si můžeš zarezervovat na stránkách RegioJet.

RegioJet navazuje na humanitární spojení Praha–Přemyšl, které spustil na začátku března, od té doby převezl směrem na západ více než 30 tisíc ukrajinských občanů. Nyní reaguje na velkou poptávku ukrajinských rodin, které se chtějí vracet na Ukrajinu. Společnost však chce podle manažerky mezinárodních projektů Terezy Ptáčkové spojení provozovat dlouhodobě.

Žlutý vlak společnosti RegioJet vyjede z pražského hlavního nádraží ve 20:18 a přes Pardubice, Olomouc, Ostravu, Bohumín, Krakov a Řešov zamíří do polského Přemyšlu, kde bude zajištěn přestup na spoj Ukrajinských drah. Ve vlaku mají údajně probíhat hraniční kontroly, které mají eliminovat zpoždění na polsko-ukrajinské hranici. Do Lvova vlak přijede ve 13:10 a do Kyjeva ve 22:34. Vlaky z Kyjeva budou vyjíždět v 8:30. V soupravě budou řazeny lůžkové vozy vhodné pro rodiny s dětmi.

Doporučeno
AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko 15. února 2024 10:00

„Cestující doposud jezdili převážně autobusy, které do Lvova stojí 1000 až 1200 korun na osobu. Hlavní nevýhodou autobusů je čas strávený v kolonách na hranicích, což bývá obvykle pět až osm hodin. Před válkou pasová kontrola probíhala vždy ve vlaku, nyní je její polská část prováděna před vstupem do vlaku, trvá však maximálně dvě hodiny, což je i doba garantovaného přestupu,“ uvedl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Cena jízdného:
Držitelé ukrajinského pasu
Praha–Lvov: 229 Kč (287 UAH)
Praha–Kyjiv: 639 Kč (826 UAH)
Ostatní
Praha–Kyjiv: 1202 Kč
Domů
Sdílet
Diskuse