Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2022 17:55
Čas čtení 0:53
Ilona Hobzová

Policie odložila vyšetřování Lubomíra Volného, na jeho výrocích o válce nenašla nic trestného

Policie odložila vyšetřování Lubomíra Volného, na jeho výrocích o válce nenašla nic trestného
Zdroj: Volný blok – Česká suverenita
NEWS LUBOMÍR VOLNÝ POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

O odložení případu informovala Česká televize.

Policie odložila zkoumání výroků bývalého poslance Lubomíra Volného. Ten se v minulých týdnech na sociálních sítích vyjadřoval především k válce na Ukrajině. České televizi to potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Volný: Evropa potřebuje více Putinů a Orbánů 

„Ve věci bylo policejním orgánem (po prostudování a vyhodnocení obstaraných podkladů) rozhodnuto o založení věci, neboť nebylo shledáno důvodné podezření ze spáchání konkrétního trestného činu,“ řekl pro Českou televizi Cimbala. Výroky exposlance na sociálních sítích se začala policie zabývat letos v březnu.

Volný například napsal, že Evropa potřebuje více Putinů a Orbánů a méně zločinců a teroristů, jako jsou zločinecké organizace EU a NATO. Postup ruského vojska označil za poklidný. „Ruská armáda se chová přesně podle mediálních prohlášení politických i vojenských lídrů Ruska, nehrne před sebou brutálním násilím a bezohledným bombardováním ukrajinskou armádu bez ohledu na civilní oběti. A za to jí patří velký dík,“ napsal Volný na svém blogu.

Na Volného aktivitu na sociálních sítích upozornilo také Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám Ministerstva vnitra. Volný následně označil instituci za státní fašisty, kteří dezinformují veřejnost.

Domů
Sdílet
Diskuse