Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2022 10:27
Čas čtení 1:29
Vojtěch Vanda

Chicagská policie zadržela podezřelého ze střelby na Den nezávislosti, mohlo by jít o 22letého rappera

Chicagská policie zadržela podezřelého ze střelby na Den nezávislosti, mohlo by jít o 22letého rappera
Zdroj: City of Highland Park Police Department
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dvaadvacetiletý Robert Crimo III, který jako umělec vystupoval pod přezdívkou Awake The Rapper, byl v pondělí zadržen chicagskou policií ve spojitosti s masovou střelbou na oslavách Dne nezávislosti.

Chicagská policie zatkla ve spojitosti s pondělní masovou střelbou během Dne nezávislosti jednoho muže. Jedná se o dvaadvacetiletého Roberta E. Crima III. Mladý muž byl vzat do vazby. Během střelby v největším městě státu Illinois zemřelo nejméně 6 lidí a desítky lidí byly zraněny. Informoval o tom Newsweek.

Doporučeno
Střelba na Den nezávislosti: 6 mrtvých a 19 zraněných v americkém Chicagu. Pachatel je na útěku. Střelba na Den nezávislosti: 6 mrtvých a 19 zraněných v americkém Chicagu. Pachatel je na útěku. 4. července 2022 20:14

O incidentu jsme psali v pondělí. Do médií se dostala zpráva, že nejméně 5 lidí zahynulo a 19 osob utrpělo zranění při střelbě během slavnostního průvodu při oslavách Dne nezávislosti na předměstí Chicaga. Později se počet mrtvých rozšířil na minimálně 6 a minimálně 16 lidí bylo převezeno do nemocnice. 

Tamní policie poté rozjela velkou akci s cílem dopadnout střelce. Zjistila, že útočník měl střílet ze střechy a že byl s největší pravděpodobností sám. Následně vyšetřovatelé z předměstí Highland Park, kde ke střelbě došlo, oznámili, že v rámci vyšetřování zadrželi právě Crima. Dodali však, že přestože muže vzali do vazby, vyšetřování stále pokračuje.

Kdo je Crimo

Zámořská média začala následně pátrat po tom, kým Crimo je. Investigativní novinář Steven Monacelli napsal na Twitter, že Crimo vystupoval jako rapper pod jménem Awake The Rapper a ještě do nedávna měl na serveru YouTube videa s poměrně velkým počtem zhlédnutí. Obsah těchto videí označil za „znepokojivý s násilným vyobrazením“.

Doporučeno
Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě 23. dubna 2024 13:00

„Jako náměsíčný jsem neschopen zastavit se a přemýšlet / Mé činy budou odvážné / Myšlenky jsou zbytečné / Vím, co musím udělat,“ rapoval tehdy. Jeho videa byla z blíže nespecifikovaných důvodů nakonec ze serveru stažena. Podle jeho fanoušků od té doby přestal Crimo uploadovat. 

Jeho mediální profily na jiných stránkách jako Discord, Twitter nebo Instagram byly také pozastaveny. V poslední době se prý Crimo také často objevoval na akcích, které byly spojeny buď s podporou prezidenta Donalda Trumpa, nebo pravicovými skupinami. 

Domů
Sdílet
Diskuse