Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
12. července 2022 14:57
Čas čtení 0:49

Těhotná Texasanka se bude bránit u soudu. Policie neuznala nenarozené dítě jako druhého pasažéra

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Těhotná Texasanka se bude bránit u soudu. Policie neuznala nenarozené dítě jako druhého pasažéra
Zdroj: Unsplash/Arteida MjESHTRI

Těhotná Texasanka, která jela v pruhu určeném pro auta s více cestujícími, se bude bránit u soudu proti rozhodnutí, že se její nenarozené dítě nepočítá jako další cestující i přesto, že je po zrušení Roe vs. Wade považováno za plnohodnotnou osobu.

Těhotná žena z Texasu, která dostala pokutu za jízdu v jízdním pruhu HOV (pruh pro auta, která vezou více lidí, pozn. red.), uvedla, že zrušení rozsudku Roe vs. Wade Nejvyšším soudem znamená, že její plod se počítá jako pasažér a že by neměla být pokutována. Informaci přinesl server Washington Post

Brandy Bottone jela nedávno po Central Expressway v Dallasu, když ji zastavil zástupce šerifa v pruhu HOV, aby zkontroloval, zda jsou ve vozidle alespoň dva cestující, tak jak je pro pruh předepsáno. „Jedete jenom vy, nebo s vámi jede ještě někdo,“ zeptal se šerif, když se rozhlédl po jejím autě. 

„Jsme dva,“ odpověděla Bottone. Na otázku, kde je tedy další pasažér, potom ukázala na své těhotné břicho. Policista jí odpověděl, že musí jít o dva lidi mimo jedno tělo. Zatímco státní trestní zákoník v Texasu nové uznává plod jako samostatnou osobu, dopravní zákoník nikoli.

11. července 2022 15:55 Čas čtení 1:12 Kalifornská lékařka navrhuje plovoucí potratovou kliniku v Mexickém zálivu Kalifornská lékařka navrhuje plovoucí potratovou kliniku v Mexickém zálivu

„Jeden policista mě tak trochu smetl, když jsem se zmínila, že se podle všeho v souvislosti se zrušením rozsudku Roe vs. Wade jedná o svéprávnou osobu uvnitř mě,“ vysvětlila deníku Dallas Morning News, který o tom informoval jako první.

Bottone pokutu 215 dolarů nakonec stejně dostala, podle místních médií však tento krok napadne u soudu. „Budu proti tomu bojovat,“ řekla 32letá Bottone. 

Domů
Sdílet
Diskuse