Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
28. července 2022 16:59
Čas čtení 0:52

Česko zasáhnou silné bouřky, meteorologové vydali výstrahu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Česko zasáhnou silné bouřky, meteorologové vydali výstrahu
Zdroj: Unsplash/Josep Castells/volně k užití

Výstraha před silnými bouřkami platí od pátečního odpoledne v deseti krajích Česka.

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před silnými bouřkami, které v pátek odpoledne zasáhnou Česko. Nízký stupeň nebezpečí byl vyhlášen v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihočeském, Plzeňském, Středočeském kraji, na Vysočině a v Praze. V platnosti bude do sobotního rána.

27. července 2022 18:30 Čas čtení 6:06 Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor) Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor)

Ještě ve čtvrtek bude jasno, s teplotami od 24 do 28 °C. V průběhu noci k nám ale od jihozápadu postoupí frontální vlna, která přinese přeháňky i bouřky. V pátek bude oblačno až zataženo, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 24 do 28 °C a během dne se na většině území objeví silné bouřky doprovázené kroupami. 

Nízký stupeň nebezpečí bude platit od pátečního odpoledne až do sobotního rána, a to v Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihočeském, Plzeňském, Středočeském kraji, v Kraji Vysočina a v Praze. 

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ varuje ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse