Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. srpna 2022 17:05
Čas čtení 0:48

Londýnská zoo vystavuje kabelku z krokodýlí kůže. Upozorňuje na nelegální obchod se zvířaty

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Londýnská zoo vystavuje kabelku z krokodýlí kůže. Upozorňuje na nelegální obchod se zvířaty
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Zoo získala kabelku od britských celníků už před pár lety, teprve teď se jí dostalo více pozornosti.

Pokud se návštěvníci londýnské zoologické zahrady vydají k výběhu krokodýla siamského, toto kriticky ohrožené zvíře v něm nenajdou. Zoo se místo něj rozhodla vystavit kabelku vyrobenou z jeho kůže. Expozicí, jejíž snímky nyní kolují po sociálních sítích, se snaží upozornit na nelegální obchod se zvířaty.

Zoo chce návštěvníky poučit o palčivém problému 

Kabelku zabavili celníci na londýnském letišti už v roce 2018 a zoologické zahradě ji předali. Expozice, ve které kabelku už tehdy vystavili, ale neměla takový úspěch. Nyní se masově šíří po sociálních sítích. „Chtěli jsme o této problematice naše návštěvníky poučit a vytvořit místo, o kterém se bude mluvit. Cokoli, co upozorní na nelegální obchod, je skvělé,“uvedl pro BBC kurátor pavilonu plazů a obojživelníků Ben Tapley.

V zoologické zahradě žádní siamští krokodýli chováni nejsou. Jejich populace je kriticky ohrožena a na celém světě nyní zbývá odhadem pět set až tisíc kusů. Ve dvacátých letech byla tato zvířata masově zabíjena právě pro jejich kůži ke komerčnímu využití. 

2. srpna 2022 16:30 Čas čtení 1:06 Zařaďme hrochy mezi nejohroženější zvířata. Na světě jich žije už jen 130 tisíc, varují západoafrické země Zařaďme hrochy mezi nejohroženější zvířata. Na světě jich žije už jen 130 tisíc, varují západoafrické země

Londýnská zoologická zahrada spolupracuje s organizacemi, které se po celém světě zabývají ochranou volně žijících zvířat. Sama ve svých prostorách chová několik ohrožených druhů, například želvu egyptskou, krajtu zelenou a stovky korálů.

Domů
Sdílet
Diskuse