Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2022 9:03
Čas čtení 0:49
Tímea Krauszová TASR

VIDEO: Vítr strhl na hudebním festivalu ve Španělsku část pódia. Jeden člověk zemřel, desítky jsou zraněny

VIDEO: Vítr strhl na hudebním festivalu ve Španělsku část pódia. Jeden člověk zemřel, desítky jsou zraněny
Zdroj: Medusa Festival/propagačná fotografia
NEWS FESTIVALY ŠPANĚLSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Festival dočasně pozastavili.

Jeden člověk zahynul a nejméně 17 dalších utrpělo zranění poté, co se v noci na sobotu během silného větru zhroutila část pódia na festivalu elektronické hudby nedaleko Valencie ve Španělsku. K nehodě došlo v časných ranních hodinách na šestidenní akci Medusa Festival, který se koná v pobřežním městě Cullera. Informovala o tom stanice BBC.

Doporučeno
Dlouhodobá předpověď počasí: Teploty v srpnu budou nadprůměrné, ochladí se až na přelomu září Dlouhodobá předpověď počasí: Teploty v srpnu budou nadprůměrné, ochladí se až na přelomu září 12. srpna 2022 16:00

Smrt, zranění a zničená technika

Tři lidé utrpěli vážné úrazy a 14 dalších návštěvníků menší zranění. Záchranáři celkově ošetřili čtyřicet lidí. Podle facebookové stránky festivalu zničil vítr také část zařízení festivalu. Záběry zveřejněné na internetu zachycují, jak se návštěvníci snaží dostat do bezpečí během náhlé vichřice.

Festival z důvodu nepřízně počasí dočasně pozastavili. Areál preventivně vyprázdnili s cílem usnadnit práci pohotovostním a bezpečnostním složkám.

Zpět
Sdílet
Diskuse