Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
12. srpna 2022 16:00
Čas čtení 0:49

Dlouhodobá předpověď počasí: Teploty v srpnu budou nadprůměrné, ochladí se až na přelomu září

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dlouhodobá předpověď počasí: Teploty v srpnu budou nadprůměrné, ochladí se až na přelomu září
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada

Přinášíme ti dlouhodobou předpověď počasí.

Léto se sice podle kalendáře pomalu blíží ke svému konci, ale vysokých teplot si ještě užijeme. Český hydrometeorologický ústav vydal dlouhodobou předpověď počasí, podle které budou v srpnu panovat průměrné až nadprůměrné teploty. Ochlazení by mohlo přijít až na přelomu září, avšak teploty budou i začátkem podzimu průměrné.

12. srpna 2022 13:45 Čas čtení 1:13 Galaxie zachycené teleskopem Jamese Webba možná nejsou tak staré, jak se myslelo. Vědci odhalili možnou chybu v kalibraci Galaxie zachycené teleskopem Jamese Webba možná nejsou tak staré, jak se myslelo. Vědci odhalili možnou chybu v kalibraci

V týdnu od 15. do 21. srpna budou v Česku panovat velmi vysoké teploty doprovázené občasnými bouřkami. Začátek týdne bude na některých místech deštivý, avšak už ve středu se teploty vyšplhají až na 34 °C. O víkendu by mělo deštivých přeháněk přibývat a častěji se budou vyskytovat i bouřky.

Následující týden od 22. do 28. srpna by měl být podle Meteopressu průměrný až lehce nadprůměrný. Rtutě teploměrů se budou pohybovat od 22 do 26 °C a i konec prázdnin bude bohatý na dešťové přeháňky. 

Větší ochlazení přijde až na přelomu srpna a září, tedy v týdnu od 29. srpna do 4. září. „K výraznějšímu poklesu teplot by mělo dojít na přelomu srpna a září, ale i tak se teploty stále budou udržovat kolem dlouhodobého průměru,“ uvádí meteorologové z ČHMÚ. Teploty by se v tomto týdnu měly pohybovat od 17 do 22 °C.

Anketa:
Jsi fanouškem teplot nad 30 °C?
Ano, miluju to.
Ne, ať už je podzim.
Ano, miluju to.
45 %
738 Hlasů
Ne, ať už je podzim.
55 %
899 Hlasů

Pokud se potřebuješ zchladit u vody nebo procházkou v přírodě, koukni na naši sérii Kam na výlet.

Domů
Sdílet
Diskuse