Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
17. srpna 2022 7:15
Čas čtení 0:47

Rusové ve velkém opouštějí Krym. Přes Kerčský most projel rekordní počet vozidel

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Krymský most byl otevřen v roce 2018, tedy čtyři roky po tom, co Rusko anektovalo Krym.

Rekordní počet automobilů podle ruských státních médií překročil most spojující Moskvou okupovaný Krymský poloostrov s Ruskem, což naznačuje, že jistý počet Rusů, kteří se do regionu nastěhovali po ruské anexi v roce 2014, odtud nyní prchá, informují The Guardian a stanice Sky News.

„Přes Krymský most projelo 15. srpna 38 297 vozů, uvádí ruské státní médium TASS s odvoláním na místní správu silnic. Toto je rekordní počet aut, která přes most projela za jediný den. Jsem zvědavý, jestli bude dnes rekord překonán,“ napsal na sociální síti Twitter poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.


Sky News připomíná, že Krymský most byl přes Kerčský průliv otevřen v roce 2018, tedy čtyři roky poté, co Rusko anektovalo Krym. Zjevný pohyb lidí nastal poté, co bylo zjištěno, že v úterý ráno vybuchl sklad munice poblíž krymského města Džankoj.

TASR
Zdroj: TASR/AP

Ruskem dosazená tamní samospráva mezitím uvedla, že v důsledku poškození železničních tratí výbuchy na Krymu byla pozastavena vlaková doprava.

15. srpna 2022 9:27 Čas čtení 1:25 Ukrajinské herečky jako hrdinky mytické války. Pražské divadlo uvede v září hru Trójanky Ukrajinské herečky jako hrdinky mytické války. Pražské divadlo uvede v září hru Trójanky

Od začátku ruské vojenské ofenzívy koncem února vysoce postavení ukrajinští představitelé vícekrát naznačili, že terčem jejich raket by se mohl stát i samotný Krymský most, připomíná stanice BBC. Jakýkoli úder na tuto dopravní stavbu by však byl velmi kontroverzní, protože jde o nevojenský cíl.

Domů
Sdílet
Diskuse