Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
29. srpna 2022 15:15
Čas čtení 0:43

Ukrajinské armádě se údajně podařilo prorazit první ruskou obrannou linii v Chersonské oblasti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ukrajinské armádě se údajně podařilo prorazit první ruskou obrannou linii v Chersonské oblasti
Zdroj: TASR/AP Photo/Andriy Dubchak

Informovala o tom například Ukrajinska pravda či Hromadske.

Podle některých ukrajinských médií se ukrajinským vojenským jednotkám podařilo prolomit první ruskou obrannou linii v Chersonské oblasti. Server Ukrajinska pravda odkázal na své zdroje přímo v ozbrojených silách. 

Jeden z pluků Doněcké lidové armády se podle seskupení vojsk Kakhovka vzdálil ze svých pozic. Skupina také zveřejnila video, na kterém si ruský voják stěžuje, že ozbrojené síly prolomily první linii obrany Rusů v Chersonské oblasti. Jeho pravost ale podle novinářů zatím nelze ověřit. 

Dění sleduje také český novinář Vojtěch Boháč. „Hlavní velitel ukrajinských sil Zalužnyj hlásí, že byla získána první vesnice Suchij Stavok zhruba 60 km severně od Chersonu,“informoval na Twitteru. 

Ruské zdroje podle něj informují o vyhlášení masivní evakuace Nové Kachovky. „Její obyvatelé jsou rozdělováni do krytů kvůli masivnímu bombardování. Potvrzuje to náčelník tamní vojenské administrace. Nova Kachovka je asi 30 kilometrů východně od Chersonu,“ doplnil. 

Zpět
Sdílet
Diskuse