Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
1. září 2022 20:03
Čas čtení 0:50

Historický úspěch! České hokejistky porazily Finsko a míří do semifinále mistrovství světa

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Historický úspěch! České hokejistky porazily Finsko a míří do semifinále mistrovství světa
Zdroj: Česká hokejová reprezentace žen

Češky vyhrály zápas s Finskem na MS v hokeji. Poprvé budou bojovat o medaili.

Český národní tým hokejistek vyhrál klíčový zápas s Finskem s konečným skóre 1:2. Poprvé v historii se tak české hokejistky dostaly do klání o medaili ze světového šampionátu. O výhře rozhodl gól Anety Tejralové, který padl v prodloužení. Aneta tak rozhodla o historickém úspěchu českého ženského nároďáku. Ženská reprezentace o výhře informovala na Twitteru.

Pro český hokej představuje výhra tohoto zápasu klíčový moment. O medaili ze světového šampionátu hokejistky ještě nebojovaly. O to větší úspěch zápas představuje v porovnání s minulými ročníky světového poháru. Doposud se české hokejistky totiž umístily nejlépe na šestém místě. Letos si zahrály také na olympijských hrách, kde obsadily sedmou příčku.

Napínavý zápas se dočkal konce až v prodloužení. Tam o postupu rozhodla obránkyně Aneta Tejralová. První gól do finské branky střelila ve druhé třetině Daniela Pejšová, český náskok pak ve třetí třetině vyrovnala Finka Noora Tulus.

Semifinálové zápasy se budou konat v sobotu 3. září. O tom, kdo se s kým utká, rozhodne dnešní zápas mezi Kanadou a Švédskem.

Domů
Sdílet
Diskuse