Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. září 2022 18:20
Čas čtení 0:54

Netflixového podvodníka Puppet Mastera zatkla policie. Do vězení může jít až na 30 let

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Netflixového podvodníka Puppet Mastera zatkla policie. Do vězení může jít až na 30 let
Zdroj: Netflix

Robert Hendy-Freegard čelí obvinění z pokusu o vraždu veřejného činitele.

Policie v Belgii zatkla Roberta Hendyho-Freegarda, „největšího podvodníka na Netflixu“, informují The Guardian a ABC. Robert utíkal před zodpovědností z pokusu o vraždu veřejného činitele, z něhož je momentálně podezřelý.

Robert Hendy-Freegard v minulosti srazil autem dva četníky. Kromě tohoto posledního činu je jedenapadesátiletý Hendy-Freegard podezřelý z nelegálního chovu psů. V minulosti byl uvězněn za podvod, krádež a únos.

4. září 2022 12:52 Čas čtení 0:46 Barrack Obama vyhrál Emmy za namluvení komentáře k dokumentu od Netflixu Barrack Obama vyhrál Emmy za namluvení komentáře k dokumentu od Netflixu

Hlavní „hrdina“ třídílné série Netflixu The Puppet Master byl zatčen v Belgii. Robert Hendy-Freegard byl na útěku od minulého čtvrtka. Francouzští inspektoři z pracoviště obrany práv zvířat kontrolovali jeho dům, kde měl společně s partnerkou Sandrou Clifton nelegálně chovat asi třicet bíglů.

Robert během kontroly nastartoval auto a srazil dva francouzské četníky. Jednoho z nich „vláčel“ na kapotě přibližně 100 metrů. Momentálně čelí podezření z pokusu o vraždu veřejného činitele a podle prokuratury může dostat až 30 let vězení.

Za mřížemi byl přitom Hendy-Freegard již v minulosti. Mezi lety 2005 až 2009 plnil trest za únos, krádež a podvod. Původně se z vězení neměl už vrátit, ale po odvolání soud rozsudek za únos zrušil. Dokument The Puppet Master vypráví Robertův příběh, ve kterém Cliftoniny děti vypráví, že jejich matka měla zmizet krátce poté, co se s podvodníkem seznámila na seznamce.

Některým ze svých obětí měl zároveň Robert vykládat, že je důstojníkem britské zpravodajské agentury a že je společně s obětí na útěku před teroristy. Z obětí vylákal přibližně milion liber.

Domů
Sdílet
Diskuse