Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
13. října 2022 20:54
Čas čtení 2:43

Prokletá Kluž Slavii nesedí. I přes jasnou dominanci zase prohrála 2:0

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Prokletá Kluž Slavii nesedí. I přes jasnou dominanci zase prohrála 2:0
Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ANCA TEPEI

Dva zápasy bez branky a bez bodu staví Slavii v Evropské konferenční lize do svízelné situace.

Zvládne se Slavia odtrhnout od zbytku celků ve skupině G? Tak zněla otázka před čtvrtým zápasem Evropské konferenční ligy, v němž Pražané zavítali do rumunské Kluže. V minulém zápase dostali lekci z efektivity, jelikož nezvládli proměnit spoustu šancí a po inkasování jediného gólu prohráli. To chtěli odčinit již od první minuty zápasu aktivitou a sebevědomým výkonem.

Dobrý začátek hostů ale zlomila penalta po faulu Olayinky, kterou v 11. minutě proměnil Deac. Slavia byla znovu aktivnější, měla více střel a držela míč, její tlak však nebyl efektivní. Po půl hodině navíc hru narušila zdravotní indispozice na tribuně, která její snažení rozkouskovala. Do konce půle se vršovickým vyrovnat nepodařilo.

Druhý poločas byl prakticky totožný s tím prvním a bohužel pro Slavii se stejným výsledkem. Ani po 180 minutách nenašla i přes převahu recept na italského brankáře Kluže a po proměněném rohu Yuriho Matiase prohrála i v Rumunsku, tentokrát 2:0.

12. října 2022 22:53 Čas čtení 3:27 Plzeň dostala během ostudného prvního poločasu 4 góly, Bayern Mnichov nakonec zvítězil 2:4 Plzeň dostala během ostudného prvního poločasu 4 góly, Bayern Mnichov nakonec zvítězil 2:4

Zranění

Když to nešlo v Edenu, musí to jít v Rumunsku. To si určitě museli říct fotbalisté Slavie Praha, když ve čtvrtek nastupovali k odvetnému zápasu skupiny Evropské konferenční ligy proti svému poslednímu soupeři z Kluže. Nepovedené domácí klání, které dopadlo i přes drtivou převahu slávistů prohrou 0:1 z jediné pořádné šance soupeře, nepříjemně rezonovalo v hráčích i fanoušcích. Výsledek totiž vyrovnal bodový zisk soupeřů ve skupině, jelikož každý z celků získal 4 body.


Slavia, čerstvě po rozlosování jasný papírový favorit skupiny, tak potřebovala přidat. Nemohla se ohlížet ani na to, že její kádr je decimován zraněními. Trenér Trpišovský proto potřeboval znovu čarovat se základní jedenáctkou. Do pole poslal Dorleyho za zraněného Douděru, Traorého za zraněného Ševčíka a Sora za zraněného Provoda. Zápas nemohli ovlivnit ani dále zranění Hromada, Holeš, Jurečka, Mandous, Schranz nebo Eduardo Santos.


Pražané tak mohli být rádi za uzdravení Lukáše Masopusta a Ondřeje Lingra, kteří však začínali na střídačce. Hosté naopak nastoupili v identické a dosud vítězné sestavě i s brankářem Scuffetem, jenž dělal sešívaným obrovské problémy. 

Lov na body

Usor vyzkoušel pozornost italského brankáře již v první minutě, každopádně Scuffet byl připraven. Aktivní Slavia si jasně podmanila kvalitativně mnohem lepší trávník v Kluži svým pohybem a centry, z nichž mohl například v 6. minutě těžit Jurásek. V 9. minutě však z rohu zahrozila i Kluž, jelikož si Tecl nepohlídal hlavičku Yuriho Matiase. Naštěstí směřovala do tyče.


O dvě minuty později však předvedl zkrat Olayinka, který se snažil bránit nůžkami nákop Kluže, ale místo trefení míče poslal kopačku do oblasti obličeje útočícího hráče. Následnou penaltu Deac proměnil. Slavia proto musela ještě víc přitlačit, zamknout domácí na jejich polovině a doufat v gól. Ve 22. minutě se o zvrat pokusil Jurásek, který z voleje donutil Scuffeta provést další zajímavý zákrok. V dalších minutách měli hosté podobně zajímavé šance, jimž však chyběla kvalita ve finální fázi jako v Edenu.


Po půl hodině prvního poločasu přišla dlouhá nucená přestávka kvůli zdravotní indispozici jednoho z fanoušků. Hrát se začalo až ve 40. minutě a bylo vidět, že hráči vychladli a museli se do zápasu znovu dostat. Nicméně slávistický stroj se přece jen v patnáctiminutovém nastavení rozhýbal, střílený centr Traorého však nedokázal uklidit do prázdné branky Jurásek. Ani střela Tiéhiho se neujala, pročež šli slávisté do šaten s jednogólovým mankem.

Pořád nic

Slavia se snažila o podobný nástup jako na začátku zápasu, ale neschopnost zakončit jako by ovládla mysl hrajících fotbalistů a zpomalila i jejich přechod do útoku. Kluži se tak stačilo v 9 hráčích stáhnout do šestnáctky a bránit. Hosty hrající v modrém měli rozhýbat střídající Ondřej Lingr, Ewerton a Lukáš Masopust a v 74. minutě mohl první jmenovaný srovnat. Jeho vrácení na zadní tyč ale síť zase nenašlo.


Zápas v Rumunsku proto proběhl jako přes kopírák s tím v Praze. Slavia měla jasně lepší čísla ve statistikách prakticky ve všem, jen ne v gólech. Smůlu českého týmu korunoval Yuri Matias v 84. minutě, kdy překonal Koláře podruhé. Sešívaní si tak hodně zkomplikovali cestu k postupu ze skupiny.

Domů
Sdílet
Diskuse