Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
13. října 2022 22:54
Čas čtení 3:21

Slovácko porazilo Nice 1:2! Vlastní gól napravili Tomič a Reinberk, Nguyen exceloval

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Slovácko porazilo Nice 1:2! Vlastní gól napravili Tomič a Reinberk, Nguyen exceloval
Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Norbert Scanella

Slovácko se snažilo, jenže vlastní gól Daníčka určoval podobný průběh zápasu jako v Uherském Hradišti. Vyrovnání se nakonec Moravané dočkali v druhé půli a dokázali i otočit.

Zlepšit dojem se ve čtvrtek večer pokusilo 1. FC Slovácko, které zavítalo k dalšímu zápasu základní skupiny Evropské konferenční ligy do francouzského Nice. Chtělo odčinit prohru 0:1 z domácího klání, která se připisovala zejména minele brankáře moravského celku Filipu Nguyenovi.

Slovácko poprvé inkasovalo už ve 14. minutě, kdy Diopovu střelu usměrnil do vlastní sítě Daníček. Hosté navíc neměli v prvním poločase prakticky žádnou velkou příležitost, zatímco Nice si vytvořilo alespoň pět tutových příležitostí. Proti dalšímu zvyšování skóre byl však slovácký Nguyen, který byl pro tým tentokrát oporou.

Nebýt brankáře Nguyena, Slovácko by na začátku druhého poločasu nejspíš inkasovalo několik gólů. Ten mu byl však nadále berličkou, což dodalo některým hráčům z řad hostů chuť do útočení. Pěknou střelu ukázal Havlík, Schmeichela mohl po dorážce překonat i Doski. Hostům se nakonec skórovat podařilo, když v 77. minutě vsítil gól Tomič.

Slovácko nakonec hrálo v posledních pěti minutách proti desíti, kdy Todibo stáhl Kadlece, a ukázalo, že není do počtu. Z následného přímého kopu skóroval Reinberk, pročež celek z Uherského Hradiště porazil Nice 1:2.

13. října 2022 20:54 Čas čtení 2:43 Prokletá Kluž Slavii nesedí. I přes jasnou dominanci zase prohrála 2:0 Prokletá Kluž Slavii nesedí. I přes jasnou dominanci zase prohrála 2:0

Ze Slovácka na Azurové pobřeží cestovali fotbalisté z Uherského Hradiště ke čtvrtému zápasu skupiny Evropské konferenční ligy se smíšenými pocity. Svého soupeře z Nice totiž měli ještě stále v živé paměti. Zejména brankář Filip Nguyen, po jehož minele, kdy propustil mezi nohama střelu Pepeho, Slovácko nebodovalo a prohrálo nejtěsnějším rozdílem 0:1. Po zápase se jej dokonce jala utěšovat dánská hvězda soupeře a posila z Premier League, Kasper Schmeichel, když jej viděla zkroušeného na trávníku.


Trenér Svědík již před zápasem věděl, že postup ze skupiny D se jeho celku vzdaluje. Avizoval však, že se mužstvo nechystá vypustit byť jedinou minutu, přestože je v české lize až na 11. místě, kam jej poslali Bohemians po prohře na stadionu Miroslava Valenty v poměru 2:4. I v tomto klání se brankář úplně nepředvedl; tentokrát to však byl mladý Jiří Borek, který byl ve 12. minutě vyloučen. Zbytek zápasu dochytal Nguyen, jenž obdržel 4 branky.


Situaci v obraně a v brankovišti proto bylo třeba vyřešit, moravský tým se ale rozhodl dát Nguyenovi další šanci. Do zápasu nicméně nemohl zasáhnout stoper Hofmann, jehož zastoupil Daníček. Překvapivé bylo také nasazení Patrika Brandnera od samého začátku na místo Holzera, prostor dostal od začátku i Merchas Doski. Soupeř nasadil mezi tři tyče dříve zmíněného Schmeichela, a hlavně ofenzivnější sestavu se třemi útočníky.

Další chyba

Na Slovácko čekal stadion Nice, který připomínal stánek během koronaviru. Do ochozů se totiž nedostali žádní fanoušci kvůli excesům ze zápasu s Kolínem. Podle očekávání se iniciativy ujali domácí hráči, jež se snažila presovat agresivní obrana Moravanů. První nebezpečná střela přišla už ve 3. minutě, ale Delort minul levou tyč Nguyena. Slovácko dostalo možnost ohrozit Schmeichelovu bránu v 11. minutě, Havlíkův přímý kop byl však brankářem zneškodněn.


Jenže netrvalo dlouho a domácí se prosadili. Tomič ve 14. minutě neuhlídal Diopa, který vystřelil, a Daníček usměrnil jeho míč do vlastní brány. Poté se zápas vrátil pro Slovácko do pozičního bránění, na nějž se francouzský celek snažil vyzrát. Ve 26. minutě se pokusil ohrozit Nguyena Pepe, střílel ale vedle. O dvě minuty později se dostal do vyložené šance Thuram, který minul tři tyče o pár centimetrů. Ve 33. minutě zase Slovácko podržel Nguyen, jenž zastavil střelu Pepeho i následnou dorážku.


Ve 37. minutě začal Nguyen čarovat, když zastavil střelu Delorta do protipohybu. Ve 40. minutě zase minul v dobré příležitosti Bryan. Přestože Slovácko prohrávalo o gól, mohlo mluvit o štěstí, že domácí nebyli mnohem více efektivní v zakončení. Proto se šlo do šaten za stavu 1:0.

Skvělý Nguyen a otočení

První velkou šanci si Slovácko vypracovalo až v 53. minutě, kdy se před Schmeichelem zčistajasna objevil Tomič. Jeho střelu mezi nohy ale Dán zneškodnil. O dvě minuty později se ale musel zase ukázat Nguyen, když vyrazil Delortův přesný přímý kop.

V 57. minutě se brankář Slovácka vytáhl hned dvakrát za sebou, poprvé po průniku Delorta a následně při střele Pepeho. Vzápětí si ale vypracoval možnost Havlík, jehož střelu brankář Nice pouze vyrazil a Doski byl několik desítek centimetrů od vyrovnání.

11. září 2023 11:00 Čas čtení 2:31 Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk?

Slovácko se srdnatě bilo a bylo za to i odměněno. V 75. minutě se agilní Doski dostal k míči, přihrál Tomičovi a ten z hranice vápna obstřelil Schmeichela. V 79. minutě v rámci odpovědi Nice znovu zabraňoval gólu po střele Delorta Nguyen. Pět minut před koncem pracovní doby se dostal do úprku Michal Kadlec a Todibo jej zezadu fauloval, za což dostal červenou kartu. 


Slovácko tak získalo krátkou přesilovku, kterou nádherně proměnilo. Z následného přímého kopu se trefil Petr Reinberk, který určil finální skóre zápasu v poměru 1:2, což napravilo českému fanouškovi dojem z tohoto pohárového týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse