Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
20. listopadu 2022 16:05
Čas čtení 0:47

ČHMÚ varuje: V celém Česku se může tvořit ledovka, meteorologové vyzývají k opatrnosti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje: V celém Česku se může tvořit ledovka, meteorologové vyzývají k opatrnosti
Zdroj: TASR - Kristína Mayerová

Hrozí úrazy při uklouznutí a také zvýšená nehodovost.

V noci z neděle na pondělí se bude při mrznoucích srážkách tvořit ledovka, varují meteorologové ve výstraze. Chodci a řidiči by měli být opatrní. Uvedl to v neděli Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nízký stupeň nebezpečí platí pro celé území České republiky.

20. listopadu 2022 13:26 Čas čtení 0:42 Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva
výstraha
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav/volně k užití

Od dnešních 22:00 do pondělních 5:00 se podle meteorologů může ledovka objevit v Praze, Středočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji a také na jihu a severu Čech. Později se mohou silnice a chodníky pokrýt slabou vrstvou ledu v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, na Vysočině a také na Moravě a ve Slezsku. Pro tyto oblasti platí výstraha od noci do pondělních 10:00.

Hrozí úrazy při uklouznutí a také zvýšená nehodovost. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení. Řidičům doporučujeme sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně a počítat s prodloužením doby jízdy,“ uvedli meteorologové.

V pondělí bude až oblačno a místy bude i sněžit. Nejnižší noční teploty budou +1 až –⁠3 °C, na severu a severovýchodě místy kolem –⁠5 °C. Přes den teploty vystoupají na 2 až 6 °C, na jihovýchodě Moravy až 8 °C, v 1000 m na horách bude kolem 0 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse