Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová ČTK
20. prosince 2022 v 15:31
Čas čtení 0:51

Soud propustil lobbistu Janouška předčasně z vězení, vyhověl jeho stížnosti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Soud propustil lobbistu Janouška předčasně z vězení, vyhověl jeho stížnosti
Zdroj: ČTK

Janoušek si odpykal celkem 2,5 roku.

Soud v úterý předčasně propustil na svobodu lobbistu Romana Janouška. Informaci ČTK potvrdil mluvčí pražského městského soudu Adam Wenig. Janoušek si odpykával 4,5 roku vězení za nehodu způsobenou úmyslně a pod vlivem alkoholu. Obvodní soud mu žádost o podmíněné propuštění zamítl s tím, že se muž ještě dostatečně nepolepšil. Podnikatel proti tomu úspěšně podal stížnost.

Soud ho na svobodě nechal sledovat

„Bez dalších podrobností mohu potvrdit, že soudem byl příslušné věznici zaslán příkaz k propuštění jmenovaného na svobodu,“ uvedl Wenig. 

Pražský podnikatel a lobbista Roman Janoušek v roce 2012 opilý havaroval, svědkyni dopravní nehody následně srazil a z místa činu ujel. Za tento trestný čin byl odsouzen k odnětí svobody na 4,5 roku, avšak kvůli svému zdravotnímu stavu se podnikatel opakovaně nechal propouštět, a roky tak trávil na svobodě. 

Podle lékařských posudků Janouškovi po operaci hlavy hrozilo těžké poranění mozku, neobešel se bez hůlky a dohledu. Pražský vrchní soud však podnikatele nechal sledovat, zastihl ho třeba na plovárně, na kole nebo v galerii. Média ho navíc vyfotila v Alpách, kde potřebnou hůl neměl. Soud proto loni v červenci odklad zrušil, Janoušek ale do vězení odmítal nastoupit. Policie po něm dokonce vyhlásila celostátní pátrání.

Podnikatel se nakonec sám přihlásil a do výkonu trestu nastoupil. Následně podal stížnost, které soud vyhověl. Ve vězení tak strávil zhruba 2,5 roku.

Domů
Sdílet
Diskuse