Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. prosince 2022 17:11
Čas čtení 0:48

Západ za snaží roztrhat Rusko, řekl Putin v novém rozhovoru. Vraťte se do reality, vzkázali mu Ukrajinci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Západ za snaží roztrhat Rusko, řekl Putin v novém rozhovoru. Vraťte se do reality, vzkázali mu Ukrajinci
Zdroj: TASR/AP

Ruský prezident by se měl vrátit do reality, reagovala Ukrajina.

Ruský prezident Vladimir Putin kritizoval Západ a obvinil jej z pokusu „roztrhat“ Rusko. Vyplývá to ze zveřejněné části rozhovoru, který odvysílá státní televize Rossija 1 během neděle. Informují o tom TASR a The Guardian.


„Jádrem toho všeho je politika našich geopolitických protivníků, jejichž cílem je roztrhat Rusko, historické Rusko,“ řekl Putin. „Vždy se snažili ‚rozdělovat a panovat‘... Naším cílem je něco jiného – sjednotit ruský lid,“ dodal ruský prezident. 

Vladimir Putin, 16. září 2022.
Vladimir Putin, 16. září 2022. Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Putin chce navenek jednat, ale ve skutečnosti to odmítá

„Jsme připraveni jednat se všemi zainteresovanými o přijatelných řešeních, ale je to na nich – my nejsme ti, kteří odmítají jednat, oni ano,“ řekl Putin v rozhovoru pro státní televizi Rossija 1.

Ukrajinská strana na to reagovala prohlášením, že ruský prezident by se měl vrátit do reality a konečně veřejně přiznat, že je to právě Rusko, kdo nechce sednout za jednací stůl a vyjednat mír.

17. července 2023 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

„Rusko jednostranně napadlo Ukrajinu a zabíjí její občany. Rusko nechce jednání, ale snaží se vyhnout odpovědnosti,“ reagoval na Putinův rozhovor poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak.


Putin v rozhovoru sebevědomě prohlásil, že ruské síly zničí nejpokročilejší americký systém protivzdušné obrany Patriot, který USA dodají na Ukrajinu jako součást nového balíčku pomoci v hodnotě 1,85 miliardy dolarů. „Samozřejmě, že to zničíme, na 100 procent,“ řekl Putin.

Domů
Sdílet
Diskuse