Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. prosince 2022 20:15
Čas čtení 1:00

Máte rakovinu, poslala nemocnice klientům místo přání veselých Vánoc

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Máte rakovinu, poslala nemocnice klientům místo přání veselých Vánoc
Zdroj: Unsplash/Alexandr Podvalny

Hromadnou SMS poslalo zdravotní středisko svým klientům, později se omluvilo s přáním hezkých Vánoc a šťastného nového roku.

Místo vánočního přání oznámení zlých zpráv. Nemocnice na severu Anglie rozeslala několika pacientům informaci, že mají rakovinu plic s metastázemi. Jen půl hodiny nato přišla omluvná SMS s přáním pokojných Vánoc a šťastného nového roku. Informuje o tom server BBC.

Askern Medical Practice poslala 23. prosince lidem registrovaným v ordinaci v Doncasteru SMS zprávu s oznámením, že mají rakovinu plic. Centrum má téměř osm tisíc pacientů a pacientek. Jedna z nich uvedla, že se po první zprávě mentálně zhroutila. Zrovna totiž čekala na výsledky svých lékařských testů.

„Právě mi odstranili znaménko a čekala jsem na výsledek biopsie a byla jsem v nemocnici, protože mi vyšel abnormální stěr, takže ano, měla jsem velký strach,“ uvedla s tím, že se po oznámení „falešné diagnózy“ pokoušela do zdravotního střediska dovolat, nicméně bez úspěchu.

V první zprávě o tom, že pacienti a pacientky mají agresivní formu rakoviny, stálo i sdělení s odkazem na dávky pro lidi s nevyléčitelnou formou nemoci.

„Úplně mě to zaskočilo. Nestává se často, že bych šel k lékaři a pak mi z ničeho nic řekli, že je to rakovina. Sedím tam a škrábu se na hlavě a říkám si, že přece kouřím, vědí snad doktoři něco, co já ne?“ popisuje své pocity další z klientů střediska.

18. dubna 2024 17:43 Čas čtení 1:52 Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím

Podle něj je případ závažný především proto, že někdo tu zprávu dle jeho slov „musel dostat oprávněně“. „Musí být hrozné, když vám přijde tato diagnóza, poté omluvná zpráva, že SMS nebyla určena vám, a nakonec vám lékaři řeknou, že vlastně byla právě pro vás,“ přemýšlí.

Domů
Sdílet
Diskuse