Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
1. ledna 2023 v 16:00
Čas čtení 1:21

Předpověď počasí: Jaký bude první lednový týden po víkendových rekordech?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Jaký bude první lednový týden po víkendových rekordech?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Český hydrometeorologický ústav vydal tradiční předpověď na nový týden.

Zatímco na silvestra a Nový rok padaly v Česku rekordy a rtuť teploměru ukazovala na mnoha místech patnáct až šestnáct stupňů, první týden v novém roce už tak teplý nebude. V pondělí sice ještě může být v některých částech i čtrnáct stupňů Celsia, postupně si ale zase budeme muset zvyknout na větší zimu.

1. ledna 2023 v 11:00 Čas čtení 1:00 V Česku padají teplotní rekordy. Silvestr byl nejteplejší v historii měření V Česku padají teplotní rekordy. Silvestr byl nejteplejší v historii měření

Postupný pokles teplot završí víkend

Na pondělípředpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) polojasno až skoro jasno, zatažená obloha a ojedinělé mlhy čekají na obyvatele Moravy. Odpoledne a večer bude přibývat oblačnost a později na severozápadě ojediněle slabý déšť. Teploty přes den se budou pohybovat mezi osmi a dvanácti stupni Celsia, ve Slezsku dokonce kolem čtrnácti. Foukat bude slabý, místy mírný vítr, který ale může na horských hřebenech dosahovat nárazů až sedmdesát kilometrů v hodině. 

V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle se budou objevovat přeháňky nebo slabý déšť. Na hřebenech Krkonoš by mohlo i sněžit. Srážky a oblačnost budou během dne postupně ubývat, večer se ale budou tvořit mlhy. Přes den bude o něco chladněji než v pondělí, mezi 6 až 10 °C.


Středa bude polojasná až skoro jasná, nízká oblačnost a (ojediněle mrznoucí) mlhy se budou držet na Moravě. Od severozápadu bude postupně přibývat oblačnost a místy déšť, vyšší polohy by znovu mohla pokrýt sněhová nadílka. Nastane také další pokles teplot, bude maximálně osm stupňů Celsia.


Vše se znovu otočí ve čtvrtek, kdy bude zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. V polohách nad tisíc metrů mohou přijít srážky smíšené nebo sněhové. Teploty se budou pohybovat v rozmezí od sedmi do jedenácti stupňů, foukat bude čerstvý vítr, který může být na horách silnější.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Pracovní týden ukončí pátek zataženou a oblačnou oblohou, opět místy s deštěm nebo přeháňkami. Na horách budou srážky četnější a většinou nad 1000 m sněhové. Teploty budou podobné jako ve čtvrtek. Na sobotu a neděli předpovídají meteorologové citelné ochlazení. Přes den bude maximálně šest stupňů, v noci teploty klesnou pod bod mrazu. Ani o víkendu si sluníčko neužijeme, bude oblačno až zataženo s deštěm a přeháňkami.

Domů
Sdílet
Diskuse