Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
14. ledna 2023 v 15:30
Čas čtení 0:51

Babiš a Pavel drtivě vyhráli a postupují do druhého kola prezidentských voleb

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš a Pavel drtivě vyhráli a postupují do druhého kola prezidentských voleb
Zdroj: se souhlasem iniciativy Spolu silnější/Getty Images/Sean Gallup

První kolo voleb ovládla dvojice Andrej Babiš a Petr Pavel.

První kolo prezidentských voleb po sečtení tří čtvrtin okrsků ovládli bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš s průběžným ziskem 37,08 procenta hlasů a generál ve výslužbě Petr Pavel se 33,39 procenta hlasů. Babiš se drží na prvním místě, Pavel na druhém. Vyplývá to z volebního serveru ČSÚ. Volební účast činila 67,43 procenta.

S velkým odstupem na třetím místě je zatím bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová se 13,77 procenta hlasů. Čtvrtý v pořadí je senátor Pavel Fischer se 6,5 procenta hlasů. Zisk ostatních kandidátů se pohybuje pod pěti procenty.

Pavel: Babiš neumí hrát bez faulů

„Blížíme se k závěru prvního poločasu a rozhodně není důvod to slavit, spíše je důvod zahájit druhý poločas, který bude náročnější než ten první,“ uvedl Pavel na tiskové konferenci k průběžným výsledkům.

„Vzhledem k tomu, že v druhém kole bude Andrej Babiš, si neumím představit, že by to bylo bez faulů,“ řekl Petr Pavel. „On zřejmě bez faulů hrát neumí,“ uvedl Pavel na konto svého soupeře, s nímž se utká za dva týdny v druhém kole voleb.

Andrej Babiš na sociálních sítích poděkoval svým voličům. „Děkuju strašně moc vám všem, kdo jste volili Babiše,“ naspal předseda ANO na Twitteru.

14. ledna 2023 v 9:03 Čas čtení 13:03 Výsledek prezidentských voleb on-line: První Pavel, druhý Babiš. „Vím, že se na mě chystá kompro,“ uvedl Babiš po volbách Výsledek prezidentských voleb on-line: První Pavel, druhý Babiš. „Vím, že se na mě chystá kompro,“ uvedl Babiš po volbách
Redakce Refresher News sleduje dění během druhého dne voleb v článku živě. Sleduj jej, aby ti neunikly žádné aktuální informace.
Domů
Sdílet
Diskuse